Buna ziua va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,am fost casatorit am divortat am facut un crdit in timpul casatoriei pe numele meu si acum platesc singur aceea rata lunara pentru credit,la divort nu am facut partajul,eu deja am 1,5 ani de cand plates singur ,vrea sa o dau in judecata sa plateasca si ea jumatate din credit o defalcare de credit plus sa imi dea din urma partea ei de cat am platit eu,intrebarea este ce sanse am sa se faca defalcarea creditului?,sa imi dea din urma jumate din ce am platitdeja 1,5 ani?, cam cat dureaza procesul?,si daca prin acest proces nu cumva o sa vrea sa impartim pana si ciorapi ce nu am chitanta pe ei sa zica ca sunt buni comuni? avand in vedere ca ultimul domiciliu al nostru era la ea acasa la parintii ei dar in buletin are domiciliu la mine la parintii mei sunt sanse sa vina la mine sa facem partajul danganalelor sau la ea ? sau ramane sanse doar pe acel cedit sa ne judecam? va rog disperat un raspuns
Incercati sa faceti partajul prin mediere in conformitate cu legea 192/2006. Prin acordul de mediere pe care-l puteti face in urma sedintei de mediere, puteti obtine de la instanta pe langa o hotarare de expedient(care va respecta dorintele d-voastra si ale sotiei in materie de partaj) si scutirea actiunii de taxa de timbru asupra valorii bunurilor partajabile.
Pentru ca este o procedura noua, puteti apela la o sedinta de informare gratuita, potrivit legii, pe care orice mediator autorizat din Tabloul mediatorilor v-o poate acorda.
Asa, veti sta foarte putin prin salile de judecata, si veti avea posibilitatea sa negociati cu sotia in prezenta mediatorului modul cum considerati de cuviinta ca ar trebui impartite lucrurile intre d-voastra.
sotia dvs (fosta) a semnat pt credit, e coplatitor? aveti si bunuri de impartit?
daca cu banii obtinuti de la banca ati cumparat un bun de valoare, cand impartiti bunul, impartiti si creditul.
daca doar creditul il aveti de impartit, o actiune de partaj cred ca e inadmisibila, va puteti ridica cu pretentii in schimb, impotriva fostei, insa daca nu a semnat pt credit, va trebui sa faceti dovada ca au fost cheltuiti in comun pe perioada casniciei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj preventiv
flo8200
Detin o casa impreuna cu sotia. Casa a fost construita pe un teren primit de mine prin donatie de la parinti. Casa apare ca bun comun, desi a fost construita ... (vezi toată discuția)