avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS pe 5 ani in urma?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS pe 5 ani in urma?!

vreau sa platesc asigurarea medicala pentru mama mea pentru ca are probleme cu inima si trebuie urgent sa mearga la doctor,dar mi sa zis k trebuie sa platesc pe ultimi 5 ani in jur de 1200 lei.ea in acest timp nu a muncit si nu are nici un venit,nu pot face in un alt mod k bani acestia nu ii am,,va rog ajutatima k e urgent:(:sorry:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:08, 16 Mai 2011
Nu prea aveti ce face. Aceasta suma trebuie platita deoarece necesita o spitalizare. Dacă nu o plătiţi vi se cer bani pentru fiecare zi de spitalizare plus bani pentru tratament, etc. S-ar putea să depăşiţi suma cerută de cei de la C.J.A.S. Chiar dacă nu a lucrat mama trebuie să plătească contribuţia calculată la salariul minim la sănătate.
Si daca o trece pe mama ca coasigurat ?:hm:
Ar trebui să o luaţi pe mama în întreţinere.Ar trebui să întrebaţi şi la ei un pic
Ca sa o treceti pe mama in calitate de coasigurat al dvs. trebuie sa mergeti la CJAS sa faca acest lucru dar o va face dupa ce plateste restantele contributiei la sanatate si apoi primeste adeverinta de coasigurat.
da e rau si nu e drept......eu am mai vazut pe internet k se poate plati si pe 6 luni in urma nu 5 ani.care e diferenta?ca coasigurat nu pot sa o trec pt ca nici eu nu am asigurare de 3 ani cand am tr scoala.multumesc

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate chance1 chance1 Buna ziua! Am inteles ca fratele meu (fara loc de munca, care se afla in intretinerea mea)nu poate fi coasigurat in sistemul public de sanatate. Daca ar ... (vezi toată discuția)
Contributia asig.sanatate genni genni Buna ziua. Cine ma poate ajuta in urm.caz? Un coleg de-al meu este angajat la firma unde lucreaza din august 2012, iar sotia lui este coasigurata intrucat nu ... (vezi toată discuția)
Coasigurat sãnãtatea dan40 dan40 Lucrez de 4 luni,înainte am lucrat câțiva ani în străinătate:(( . Acum casa de asigurări îmi cere plata pe șase luni retroactiv:stunned: ... (vezi toată discuția)