avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe notariale

Buna seara.In cazul in care vand un apartament proprietate,taxele notariale vor fi suportatate in egala masura si de vanzator si de cumparator?
In urma cu 5 ani cand am cumparat o proprietate am platit doar noi,in calitatate de cumparatori.Au intervenit schimbari?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 23:32, 15 Mai 2011
Le plateste cumparatorul, daca nu va intelegeti altfel.
De obicei cumparatorii achita taxele notariale. Dvs o sa achitati impozitul pentru suma rezultata din vanzare
Daca partile nu convin altfel, vanzatorul achita impozitul pe venitul din transferul proprietatii imobiliare (procent din pretul vanzarii),. iar cumparatorul achita onorariul notarului public si taxa de intabulare.
cumparatorul plateste taxele privind vanzarea .Dvs. platiti impozit pe suma obtinuta din vanzare.
Daca partile nu convin altfel, vanzatorul achita impozitul pe venitul din transferul proprietatii imobiliare care este calculat procentual din pretul vanzarii, iar cumparatorul achita onorariul notarului public si taxa de intabulare.

Alte discuții în legătură

Taxe vanzare teren APVIO APVIO Vand o portiune de teren din curte! Cine plateste impozit la notar cand se face actul de vanzare-cumparare ,eu sau cumparatorul? Eu stiam ca, cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)
Cer sfaturi cumparare apartament! me-alina me-alina care sunt obligatiile mele de cumparator la achizitionarea unui apartament? cer consiliere in legatura cu tot ce ar trebui sa stie un cumparator la ... (vezi toată discuția)