avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se aplica expresia "pina la majoratul minorului" ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se aplica expresia "pina la majoratul minorului" ?

am avut de platit pensie alimentara copilului meu. In hotarirea judecatoreasca obligatia de plata era "pina la majoratul minorului". Nu solicit acum informatii cu privire la plata unei pensii in eventualitatea continuarii studiilor. Vreau doar sa ma lamuriti cum este cu aceasta expresie "pina la majoratul minorului". Copilul meu a implinit 18 ani pe data de 10.06. Cum trebuie platita pensia in aceasta ultima luna ? Calculata pina pe data de 10, adica pentru 10 zile in cursul acestei luni ? Sau pentru toata luna, ca si cum ar fi implinit pe 30.06. 18 ani ?
Multumesc anticipat !
Pensia urmeaza sa o platiti pana la data de 10.06.2008 , data la care copilul a implinit 18 ani. In cazul in care acesta va continua studiile urmeaza sa va actioneze in judecata pentru a se stabili o pensie de intretinere pana la terminarea studiilor dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 25 de ani.
Succes.
Hotararea judecatoreasca data dispune plata pensiei de intretinere pana la majorat. Aceasta plata se face pentru luna ce a trecut, deci lunar. Ar trebui sa platiti lunar, insa aceasta inceteaza pe 10 .06 2008. Platiti in data de 10.07.2008, pensia de intretinere in raport de zilele ramase, deoarece nu a trecut o luna. Impartiti mai exact pensia la 10 zile.Daca se intampla ca minorul sa nu fi terminat studiile, puteti sa va asteptati la o noua cerere de stabilire pensie. El poate sa solicit pensie pana la 25 ani daca frecventeaza cursurile unei postliceale sau facultati, iar daca facultatea. este de lunga durata, pana la 26 ani.Cu stima
Eu nu cunosc de acesti 25 de ani, stiu ca e 26, 25 fiind abrogat odata cu abrogarea legii vechi a pensiilor... Poate-mi dati un articol, va rog.

Cu privire la cat sa plateasca, daca el da o pensie de 300 de lei pe luna, ar plati cam 1/3, ca atat din luna inseamna 10 zile... Daca te asculta, inseamna ca ar plati... 300/10=... 30 de lei!
Deci: face trei simpla cu privire la numarul de zile, ca la clasa a V-a... si da cam 300*10/30=100 de lei, adica o treime, cum spuneam...
Dar... depinde de fiecare parinte cat il lasa inima sa-i spuna copilului ca ii plateste pensia pana-n ziua exacta fixata de instanta. :O
Va multumesc. Pensia mi se opreste pe stat si deja mi s-a oprit pentru toata luna. Motivatia a fost ca si alocatia de stat pentru copii se plateste integral in ultima luna.X-(
pensia se plateste pentru toata luna.daca copilul continua studiile aveti obligatia sa platiti pana acestea se incheie, pentru ca oricum obtine o sentinta in acest sens. cititi di nou dispozitivul sentintei deoarece trebuia sa fiti obligat pana la majorat sau pana la terminarea studiilor.

Alte discuții în legătură

Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere corneliaconstanda corneliaconstanda Buna ziua.Va rog sa imi spuneti in ce lege scrie ca un copil poate primi (pensie alimentara) pensie de intretinere,pana la varsta de 26 ani ,chiar daca urmeaza ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)