avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redactare plangere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redactare plangere

Povestea este foarte complicata, dar incerc sa o explic pe scurt.
Vecinul de langa noi si-a facut la mansarda un dormitor, cu acea constructie s-a extins deasupra casei scarii si o parte deasupra noastra. Constructia nu prezinta un plafon care sa permita calcarea pe el fara a produce galagie si disconfort vecinilor. Podeaua este facuta din lemn care de cate ori unbla pe el scartaie foarte tare.
Noi i-am cerut vecinului sa isi remedieze problema, la care el a raspuns cu indiferenta, apoi am recurs la un avocat care i-a facut o sesizare in care il roaga la cel mai frumos mod sa isi remedieze problema altfel ne vedem obligati sa il actionam in instanta pentru rezolvarea problemei.
La acesta sesizare vecinul a reactionat foarte urat, incat a trimis plangeri la Prefectura Maramures si spunand ca am construit abuziv, a trimis plangere la serviciul sotului acuzandu-l de diferite fapte, a trimis la mediu spunand ca avem spalatorie clandestina , lucruri total neadevarate.
Primaria s-a sesizat si a venit in control au facut masuratori si au constatat ca proiectul nostru este legal si respectat in schimb la vecini partea de la mansarda nu era trecuta in proiect, cei de la Inspectia de Stat in Constructii le-a dat termen sa isi refaca proiectul.
Pentru asi reface proiectul aveau nevoie de semnaturile vecinilor la notar, ceea ce nu s-a intamplat iar vecinul a obtinut proiectul fara acordul vecinilor.
Acum este in perfecta legalitate.
Intrebarea mea este cui sa ma adresez pentru o plangere si cum as putea sa o formulez, pentru a vedea cum a reusit sa obtina proiectul fara semnaturi.
Cel mai recent răspuns: Mica83 , utilizator 10:00, 23 Mai 2011
va trebui mai intai faza premergatoare instantei, sa lamuriti cereti institutiilor abilitate sa-l controleze asupra legalitatii si cealalta sa dea socoteala cum de ar fi intrat el in legalitate fara acordul vecinilor...apoi mergeti in instanta deoarece sunteti perfect indreptatiti sa cereti anularea autorizatiei de constructie atata timp cat constructia clar ca nu respecta anumite norme de izolare fonica.
tot pe calea instantei il puteti obliga sa isi remedieze problema incat sa nu va mai deranjeze.
Bine, bine am inteles ca trebuie sa cer institutiilor cum a obtinut el proectul. Dar daca el a mituit functionarul cum pot eu sa cer cum a obtinut proectul. Am maii cerut si anul trecut de la primarie o clarificare daca are proect pentru partea de sus in mansarda, pe langa ca sotu a fost de nenumarate ori la ei pana au inceput sa vorbeasca urat cu el si dupa ce a fost in audienta la Primar de 2 ori, am primit un raspuns evaziv care intr-o pagina nu ne spunea nimic.
De aceea as dori sa stiu cum sa redactez sesizarea astfel incat sa fie luata in evidenta.

Specificati in sesizare articolele de lege pe care le-a incalcat.
amcteam a scris:

Specificati in sesizare articolele de lege pe care le-a incalcat.


Daca vreau sa il dau in judecata pot sa ma apar singura ce acte am nevoie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare, lucrari constructii- acordul vecinilor? Laura2012 Laura2012 Buna ziua Am luat recent un apartament, care are deasupra un pod. Podul a fost cumparat de o persoana care vrea sa faca modificari de structura (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Probleme cu casa sindilaanca sindilaanca Am cumparat o casa intr-o curte cu mai multi proprietari,inainte de 89 cand nu aveam buletin de bucuresti si nu puteam sa ne facem acte pe ea.Am avut o ... (vezi toată discuția)
Pot intabula mansarda construita in perfecta legalitate deasupra apartamentului meu? silvinic silvinic Buna ziua! De curand eu si sotul meu am demarat obtinerea tuturor autorizatiilor pt constructia unei mansarde pe suprafata de pod aflata deasupra ... (vezi toată discuția)