avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROBLEME CU CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROBLEME CU CASA

Am cumparat o casa intr-o curte cu mai multi proprietari,inainte de 89 cand nu aveam buletin de bucuresti si nu puteam sa ne facem acte pe ea.Am avut o chitanta de mana semnata cu martori fara sa fie dusa la notar.Casa este construita in fundul curtii aviad forma de "U" este mansardata si are doua camere peste doi dintre vecini.Unul dintre vecini a vrut sa-si modernizeze si a stricat structura de rezistenta a cladirii pe una dintre partii,casa fiind construita in 1945.Vecinul avea jos trei camere din care a facut una singura,astfel grinzile ramnand in aer pe ultima camera care probabil fusese construita mai tarziu si avea o placa mica deasupra. Ca sa poata lucra in continuare a prins grinzile de placa cu un sistem de doua platbande si doua suruburi si a mers mai departe. Toate bune si frumoase eu am ramas cu camera el isi vede de lucrare dar ce facem mai departe ca el isi instaleaza centrala chiar acolo unde sunt imbinate grinzile- curata nebunie.Daca am fi mers pe cai legale ce sa-r fi intimplat? Daca vine si celalalt vecin care acum este plecat in srainatate si vrea si el sa-mi demoleze cealaita camera eu cum fac?Ma despagubeste cineva ? Am casa asigurata pentru dezastre ,cutremure, foc inundatii etc.. o suma mai mare decat valoarea casei probabil dar asa sa hotarit atunci.Mi-am platit imozitul la stat atia ani. Sunt destul de stresata, nu stiu ce sa intreb.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 26 Septembrie 2012
o reclamatie la Inspectoratul de Stat in Constructii ar trebui sa releve daca respectivul vecin are sau nu autorizatie de constructie si dupa o amenda destul de piperata, vecinul va fi obligat sa refaca structura de rezistenta.
daca nici dupa amendare nu va proceda la refacerea structurii, puteti solicita in instanta sa refaca structura de rezistenta si in cazul in care nu o va face sa fiti autorizata dvs sa o refaceti pe cheltuiala sa.
Sesizati in scris primaria.
Vecinul nu putea sa execute legal, lucrari de constructii, fara autorizatie de ctii. emisa de catre primarie in baza planului general de urbanism si a avizului dat de inspectoratul judetean in constructii, pe proiectul de modificare a constructiei existente, proiect care trebuia sa fie intocmit la comanda vecinului, de catre un proiectant de ctii. autorizat.
Daca exista o astfel de autoriztie de ctii. emisa de primarie, va trebui sa actionati primaria in instanta de judecata, deoarece a emis o autorizatie de constructie fara ca dvs. ca vecin, sa fiti intrebat si sa va dati acordul in scris.
Vecinu nu are autorizatie, el isi vede de lucrare in continuare pentru ca el este ferm convins ca daca eu merg la primarie,el nu o sa aiba probleme pentru ca ei au dreptul sa ma demoleze iar eu ar trebui sa fiu multumita ca am ramas cu camera.Daca ar obtine autorizatie de demolare si el si celalalt vecin eu as ramane cu o camera de 8m patrati baia si bucataria in care ar trebui sa locuim patru persoane. Nu stiu ce sa spun cum am putea sa rezolvam.Nu stiu daca el are cadastru la casa acolo sa-r putea vedea cum a fost constuctia,pentru ca si ei au avut casa fara acte inainte de 1989.
Daca nu sesizati autoritatile, nu veti afla niciodata raspunsul.
Daca dvs. aveti acte de proprietate pe ceea ce mentionati, nimeni nu va poate demola proprietatea, decat cu acordul dvs. sau printr-o hotarare judecatoreasca daca nu respectati normele sanitare, sanitar-veterinare, de mediu, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Demolare pereți exteriori bună ziua! locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. ... carmen.rugina carmen.rugina Bună ziua! Locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. Blocul are trei scări, iar din punct de vedere administrativ este împărțit în două ... (vezi toată discuția)
Adresa de la primarie ca nu necesita autorizatie de construire. NatasaT NatasaT Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament prin Prima Casa. Proprietalul a demolat peretele debaralei fara autorizatie. De la banca mi-au zis ca aduc o ... (vezi toată discuția)