avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... REGISTRE LA PFA NORMA FIXA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

REGISTRE LA PFA NORMA FIXA

Daca am un pfa cu norma fixa trebuie sa conduc registru incasari si plati, sau nu trebuie nimic daca impozitul este fix?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:27, 17 Mai 2011
Se mai procura de la DGFP registrul unic de control in care se consemneaza de organele de control toate verificarile efectuate asupra PFA-ului (Legii nr. 252/2003).
Alte:
- Registru inventar (cod 14-1-2) pentru inregistraea rezultatelor inventarierii anuale (sunt discutii ca trebuie sau nu trebuie acest registru);
- Jurnalele de vanzari si cumparari pt intocmirea Declaratiei 392 si urmarirea cifrei de afaceri (pt plafonul de 35.000 Euro).
Jurnalele Vanzari si Cumparari sunt obilgatorii pentru toate persoanele impozabile si neimpozabile pentru operatiunile efectuate in desfasurarea activitatilor economice.
Jurnalele Vanzari si Cumparari nu sunt formulare tipizate stabilite de MFP. Fiecare persoană poate să îşi stabilească modelul acestor documente. Modelele orientative ale jurnalelor şi registrelor care trebuie întocmite conform art. 156 din Codul fiscal sunt propuse în anexele nr. 1-4 ale OMEF nr. 1372/2008.
Aceste documente prevăzute se pot întocmi manual sau prin utilizarea sistemului informatic, după caz.
Fata de PFA norma de venit, PFA in sistem real conduce contabilitatea in partida simpla. Pt aceasta se procura registrele prevazute de Ord MFP nr 1040/2004: Registrul-jurnal de incasari si plati (14-1-1/b ) si Registrul-inventar (14-1-2/a) necesare pentru conducerea contabilitatii in partida simpla care se inregistreaza la fisc dupa numerotarea si snuruirea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se grupeaza dosarele de contabilitate la un neplatitor pfa? ella93 ella93 Eu si prietenul meu avem un obiect de activitate vanzari online de imbracaminte. Cum pot tine o evidenta a contabilitatii? Ce ar trebui sa depun? Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Ii cu doua obiecte de activitate Laura 86 Laura 86 Buna ziua, O intreprindere individuala avand doua obiecte de activitate cum anume trebuie sa isi tina contabilitatea? Intr-un singur registru de incasari si ... (vezi toată discuția)
Dupa infiintare pfa ce acte sunt necesare si la ce institutie imi exprim optiunea pentru p.f.a. norma de venit sau in sistem real? cris_geany cris_geany dupa infiintarea de pfa coafor ce acte trebuie sa mai am,in vederea unui control de la OPC,garda financiara ,... ... (vezi toată discuția)