avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna seara,
sunt tatal unei fetite de 1 an si 3 luni din afara casatoriei. Ma aflu in concediu pentru crestere si ingrijire copil insa concubina mea nu-mi mai da voie sa am grija de copil.
Mentionez ca m-a dat afara din casa unde locuiam impreuna si nu-mi mai permite sa vad copilul.
Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:33, 18 Mai 2011
E o situatie trista...trebuie sa va reluati munca urgent. Concubina va poate actiona in judecata pentru a solicita pensie de intretinere pentru minora iar dumneavoastra veti fi obligat sa o platiti chiar daca veti ramane fara munca...pensia de intretinere se calculeaza prin raportare la salariu minim pe economie...Dupa ce va veti achita de obligatiile pe care le aveti fata de minora aveti dreptul sa solicitati prin Ordonanta presidentiala dreptul la vizita...cam asta e situatia...
Nu-mi vine sa cred asa ceva! Eu vreau copilul, vreau sa am grija de el cum am avut in urma cu putin timp!
De ce nu pot cere incredintarea copilului?
@papitoiul
Nu intotdeauna sfaturile pe un forum provin de la persoane cu experienta in domeniu.
Puteti solicita incredintarea minorului, in caz ca vi se respinge cererea puteti solicita instantei stabilirea unui program de vizitare. Nu pe calea ordonantei presedintiale, ca nu e cazul, ci pe calea dreptului comun.
Dupa ce veti avea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila cu privire la una din cererile de mai sus ( incredintare sau program de vizita), concubina nu va mai poate restrictiona sau interzice accesul la relatia cu minorul. Daca o va face, aveti la indemana cai legale ( plangere penala).
Angajati-va un avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor maroma maroma Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de vizita minor la ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor georgescu_ro georgescu_ro buna ziua, am si eu o intrebare... In urma unui concubinaj a rezultat un copil care in prezent are 5 ani (eu fiind tatal). in urma neintelegerilor dintre mine ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala pt. vizitare minor taticul taticul In conditiile in care am fost nevoit sa incep divortul, si am avut prima infatisare, vreau sa intreb daca este oportun sa cer ordonanta presedentiala ... (vezi toată discuția)