avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani trimisi din strainatate intr-un cont anulat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani trimisi din strainatate intr-un cont anulat

Saptamana trecuta am trimisi niste bani din strainatate in Romania ( din cont in cont)
Fiindca contul din Romania n-a fost folosit cam de 6 luni, s-a inchis automat. Posesorul contului nu a fost anuntat de inchiderea contului. Normal tranzactia nu putea fi facuta daca nu exista acel cont. Am fost aici la banca sa intrebam ce s-au intamplat cu banii, personalul de la banca a ramas mirat. Au zis ca normal trebuia sa se intoarca banii in contul nostru. Parerea lor ca banii sunt in banca din Romania. Cei din banca din Romania zic nu-i adevarat. Unde sunt banii atunci ?
Specific ca am mai trimis bani in acel cont din Romania, calculatorul avea memorat datele persoanei. Dar noi mai verificam de fiecare data toate datele.
Ce putem face sa recuperam banii?
poi nu aveti ordinul de plata cu viza bancii dv.? transmiteti/l prin fax in romania si destinatarul sa se prezinte cu acel ordin de plata la banca sa ceara lamuriri. se mai incurca .
Orice titular de cont bancar, care nu efectueaza operatiuni o perioada mai mare de timp, are sansa sa-i fie contul blocat. Asa cum o deschidere de cont se face prin solicitare din partea unui client, tot asa si inchiderea acelui cont se face prin demers al titularului acestuia. Probabil ca, banca respectiva a inactivat contul din lipsa de operatiuni. Problema transferului bancar, in contul respectiv, se poate rezolva, dupa ce in prealabil, titularul contului s-a asigurat ca, acesta este functional si v-a reconfirmat IBAN-ul corect, astfel incat, corespondentul bancar sa vireze suma trimisa de dvs in mod corect. Stati fara grija, caci, banii pe care dvs i-ati trimis nu s-au pierdut, sunt numai blocati in contul titularului care nu si-a mai utilizat contul de disponibilitati. Din acest motiv, banii nu au fost returnati catre banca dvs, prin care i-ati transferat in tara.
Tranzactia am facut prin internet din cont in cont. Aici totul asa platim. Listingul il avem. Dar cei din Banca din Romania tot neaga, si zic ca nu sunt banii, ca n-a venit nimic. Ca, contul nu mai e.
La cate s-au intamplat cu personalul din multe banci, ne asteptam ca cineva din banca sa-i fi luat.
O sa mai insistam si maine cu telefoane.
Va multumesc pt raspuns.
Si pana la urma banii sunt disparuti. Cei din banca BCR din Romania neaga, ca nu sunt banii in banca lor, iar cei de aici au zis ca tranzactia a fost facuta si se afla in banca din Romania. Daca contul este anulat, normal pana acum trebuia sa trimita banii inapoi in contul nostru. Deci pfffffffffffffffffffffffff, asa intarziem cu rata de la casa pt banca, si la urma tot noi platim penalitatile.
Ce sa facem???
reclamati la echivalentul oficiului pentru protectia consumatorului de acolo. banca dumneavoastra este raspunzatoare pentru tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani blocati sau bani disparuti? mihaigabi123 mihaigabi123 Imi puteti spune va rog ce se intampla cu sumele blocate dintr-un cont bancar la inchiderea acestuia? Am efectuat o tranzactie la sfarsitul lunii ... (vezi toată discuția)
Bani trimisi in alt cont decat cel in care trebuia Marci58 Marci58 Buna ziua, Intampin si eu o problema cu o banca. Am emis o factura proforma cu numele firmei corect dar am scris un cont gresit. Binenteles ca banii au ... (vezi toată discuția)
Plata abonament orange cr15t1 cr15t1 Buna ziua. Am facut in data de 17.01.20 o plata catre cei de la orange din contul de orange ,on-line cu un card bancar ing. Banii s-au retras din cont, am ... (vezi toată discuția)