avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.45 in aerul expirat

In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul expirat.Dupa care am mers la INML,pentru a mi se recolta probe de sange.
Intrebarea mea este care sunt sansele sa imi iasa sub 0.80 in sange,pentru ca stiu ca se inmulteste cu 2,am 1,78 in jurul a 87 de kg bausem 3-4 pahare de votca desigur combinate cu suc,incepusem sa beau cam de pe la ora 12:00 iar pe la ora 2:45 -3:00 m-am oprit si am inceput sa beau suc,nu prea mancasem mai nimic.
Nu am mai avut abateri pana acum si de fel nu sunt bautor,a fost o prostie din partea mea sa ma urc la volan,si merit sa fiu pedepsit,doresc un raspuns din partea celor care au trecut prin situatia mea,desigur daca se poate.
As dori sa stiu cat timp au stat pana au aflat rezultatul anchetei,si ce consecinte au avut de suportat(stiu ce spune legea in astfel de cazuri,in declaratie am scris ca am baut intre orele 3:50 - 4:30),dar ma gandesc daca nu am avut niciodata abateri si cand m-au oprit nu am opus nici un fel de rezistenta,este posibil sa imi suspende permisul doar pe 6 luni?.
Multumesc
nu se inmulteste cu 2 :) asta este o legenda urbana. ptr determinarea alcolemiei in sainge se foloseste formula urmatoare:
C = A : G . r
unde
C = concentratia alcoolului in sange
A = cantitatea de alcool in grame
G = greutatea corporala
r = un factor de difuziune (0,7 la barbati si 0,6 la femei)

daca analiza iese defavorabila veti fi trimis in judecata, condamnat (presupunem ca probatoriul este perfect) iar permisul va fi anulat.

puteti obtine un nou permis dupa trecerea unui an de la raminerea definitiva a sentintei de condamnare (daca executarea pedepsei va fi suspendata).
Nu exista un termen de solutionare a cauzei pt ca difera de la un organ la altul in functie de gradul lor de ocupare.
Deci stiuatia este grava,prostia se plateste scump,acum imi mai ramne doar sa ma rog ca printr-o minune sa imi iasa 0.79, sau ceva mai putin(imi pot anula permisul pe o perioada mai mare de 1 an?)am inteles ca la recalculare iese mai putin este adevarat?ma poate ajuta recalcularea cu ceva?
Multumesc
recalcularea nu este intotdeaune favorabila :) depinde ce si cind ati baut.
calculul retroactiv al alcoolemiei oferã valori teoretice aproximative şi ca atare nu poate avea caracter probator din punct de vedere medico-legal. instanţele considera in general cã pe baza acestui calcul nu se poate determina o valoare certã a alcoolemiei astfel cum se întâmplã în cazul analizei probelor biologice. Cele douã situaţii deosebindu-se prin aceea cã alcoolemia rezultatã din probele biologice este determinatã prin mãsurãtori directe, iar calculul retroactiv presupune aprecieri ale specialiştilor bazate pe experiment şi observaţie.
Se apreciaza cã expertiza medico-legalã pentru recalcularea alcoolemiei au valoare probantã judiciarã în înţelesul art. 116 C. proc. pen., deoarece cuprinde aprecieri ştiinţifice asupra valorilor probabile ale alcoolemiei în momentul sãvârşirii faptei, aprecieri ce sunt fãcute, pe baza cunoştinţelor unor experţi.

daca alcoolemia iese sub 0,8 veti avea doar permisul suspendat ptr 90 de zile cf art 102 din OUG 195
Am un prieten care a baut zice el o sticla de vin,si cand la oprit politia ia iesit 0.46 in aerul expirat si 1.08 in sange(are cam 1,85 si 90 de kg),acum eu daca am baut votca trebuie sa ma astept la ce este mai rau.
Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)