avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.45 in aerul expirat

In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul expirat.Dupa care am mers la INML,pentru a mi se recolta probe de sange.
Intrebarea mea este care sunt sansele sa imi iasa sub 0.80 in sange,pentru ca stiu ca se inmulteste cu 2,am 1,78 in jurul a 87 de kg bausem 3-4 pahare de votca desigur combinate cu suc,incepusem sa beau cam de pe la ora 12:00 iar pe la ora 2:45 -3:00 m-am oprit si am inceput sa beau suc,nu prea mancasem mai nimic.
Nu am mai avut abateri pana acum si de fel nu sunt bautor,a fost o prostie din partea mea sa ma urc la volan,si merit sa fiu pedepsit,doresc un raspuns din partea celor care au trecut prin situatia mea,desigur daca se poate.
As dori sa stiu cat timp au stat pana au aflat rezultatul anchetei,si ce consecinte au avut de suportat(stiu ce spune legea in astfel de cazuri,in declaratie am scris ca am baut intre orele 3:50 - 4:30),dar ma gandesc daca nu am avut niciodata abateri si cand m-au oprit nu am opus nici un fel de rezistenta,este posibil sa imi suspende permisul doar pe 6 luni?.
Multumesc
apropo sory29 tu ai fost condamnat cu suspendare nu ? ai aut avocat ales sau din oficiu de ce ai stat atat de mult 2 ani si ceva ?ms de raspuns
da ,am fost condamnat la 8 luni cu suspendare,nu am pus avocat(am recunoscut fapta,nu am avut antecedente,alcoolemia la limita 0.90-0.75...nu avea rost sa arunc banii in vant,de a scapa nu aveam cum)...de ce am stat asa mult?...pai la fel ca si tine am gasit un nene militian care nu a vrut sa dea drumul dosarului decat upa aproape un an!!!.....restul stii cum e ...trebuie sa stai un an de la condamnarea definitiva...etc!.....un sfat...daca ajungi in instanta si nu ai mai avut antecedente recunoaste fapta,spune instantei ca vrei sa fii judecat cu probele care sunt in dosar si scapi cu o singura infatisare,avocat din oficiu si cheltuieli minime de judecata!....sper sa-ti prinda bine sfatul meu!
momentan sory29 eu am 2 avocati care se oupa de treaba asta avand in vedere ca sunt probele sub 0,80 amandoua sper la amenda administrativa
tie la recalculare cat ti-a venit ca banuiesc ca 0,90 0,75 au fost probele de sange , si inca ceva daca vine recalcularea peste 0,80 am inteles ca aceeasta recalculare din punct de vedere juridic nu este probatorie fiind doar un calcul matematic ...
ce noroc avem si noi stiu cateva persoane care au scapat cu 1,6 1,4 la mie la probele de sange........
in cazul tau depinde foarte mult de procuror...la recalculare,tinand cont de factorul de difuzie,cred ca are sa-ti iasa undeva in jurul 0.80....lucru pe care orice procuror i-l trateaza ca si o contraventie,deciSUP....chiar si daca ai depasi cu 0.05 peste 0.80 limita intre contrventie si infractiune este atat de mica incat nu cred ca o sa fi trimis in instanta.....singurul lucru e ca nu sti cand vine recalcularea care deobicei dureaza....la mine in urma recalcularii a venit 1 la mie.....ptr ca am spus adevarul:yes:...si da ai dreptate eu chiar am un prieten care a scapat cu 1.65-150!!!!! la recalculare 0.70....dar si fara 8000 de lei!...asta e viata!....oricum sa ne fie invatatura de minte ....fara bautura.....si sper sa-ti rezolvi treaba in mod favorabil cat mai curand!
si eu la fel sunt de parere fara alcool la volan .Apropo am sunat astazi la spital dosarul este ajuns din data de 15 acum 9 zile si este in lucru doar ca a fost greseala de nume in calculator tipa respectiva mi-a spus sa incerc saptamana viitoare !! Am sunat de atatea ori incat ami cunoaste vocea cand raspunde ami spune Da domnul .......:))))) si na ce sa zic ideea este ca eu nici nu ma inteleg bine cu politistul care ancheteaza fapta banuiesc ca abia asteapta sa vina un rezultat peste 0,80 sa faca un referat !!!Asta este m-am obisnuit cu autobuzul dupa 8 ani:(((( Cum ai zis si tu este posibil sa dea un sup avand in vedere probele de sange te tin la curent Stima si respect pentru tine!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)