avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN 4711
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN 4711

Buna seara
Astazi am avut un control (la maagazin) de la politia locala si m-au debusolat in privinta autorizarii codului CAEN .
Eu am autorizat codul CAEN 4711( Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun)
si comercializez in magazin urmatoarele produse : carne de pui proaspata, paine,lactate, bauturi racoritoare si alcoolice, peste congelat , fructe, legume si produse de bacanie, pentru care am si autorizatia sanitar-veterinara de la sanepid . Cei de la Politie imi cer autorizarea si pe urmatoarele coduri CAEN -4721, 4722, 4723,4724,4725 etc , care dupa parerea mea sunt coduri pentru magazine specializate .
Ma puteti lamuri cine greseste Sanepidul ca m-a autorizat sau Politia ca m-a amendat?
Multumesc anticipat #-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 15:59, 21 Mai 2011
Este o discutie mai lunga aici, cred ca este o interpretare voit eronata a legii, tocmai pentru a se da loc la interpretari si evident la amenzi. Personal cred ca legiuitorul a dorit pentru cei ca d-voastra sa aveti numai codul 4711. O scrisoare la Statistica ar lamuri totul si eu ma tot chinui de vreo 10 ani sa fac acest lucru si cum cu timpul stau foarte prost nu am reusit. Numai ei ar putea da un raspuns pertinent si care nu ar mai lasa loc la interpretari!
Raspunsul verbal al celor de la Registrul Comertului este ca, pentru activitatea desfasurata de dumneavoastra, este suficient codul 4711. Este si logic de altfel, este un singur spatiu in care vindeti toate aceste produse, nu exista spatii specializate pentru vanzarea fiecarei categorii in parte.
daca vindeti produse pe care le ambalati au dreptate, daca vindeti paine, carne, mezeluri, in ambalaj e ok, trebuie sa va limitiati la codul dvs. CAEN si atentie predominant insemna mai mult X si mai putin Y.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
doradragan, utilizator
Va multumesc pentru raspuns , dar este specificat undeva tipul de produse alimentare vandute (ambalate sau vrac ) ?Aveti cunostiinta de un cod CAEN care face aceasta diferenta?

4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun

4721 Comert cu amanuntul al fructelor si legumelor proaspete, in magazine specializate
4722 Comert cu amanuntul al carnii si al produselor din carne, in magazine specializate
4723 Comert cu amanuntul al pestelui, crustaceelor si molustelor, in magazine specializate
4724 Comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase, in magazine specializate
4725 Comert cu amanuntul al bauturilor, in magazine specializate
4726 Comert cu amanuntul al produselor din tutun, in magazine specializate
4729 Comert cu amanuntul al altor produse alimentare, in magazine specializate

Dupa umila mea parere codurile caen delimiteaza tipul de magazin si nu tipul (vrac sau ambalat) al produsului alimentar .

Cu consideratie
Asa este, utilizatorul mikiba are dreptate, v-am spus care este calea, numai cei care au contribuit la redactarea si conceptia codului CAEN , numai ei pot da raspunsurile pertinente, rapunsuri care ar trebui apoi lipite pe usile directiilor sanitare, sanitar-veterinare, politie locala, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pentru comert cu produse agroalimentare niculaucarmen niculaucarmen vreau sa desfasor activitate de comert cu amanuntul si ridicata de produse agroalimentare (lactate, branzeturi, oua etc.), amabalate si neambalate, produse de ... (vezi toată discuția)
Autorizari magazin burdusel liviu burdusel liviu Pentru un magazin mixt este neaparat nevoie de autorizare DSV si DSP? Daca eu sunt administratorul fimei si unic asociat , fata mea are voie sa vinda la ... (vezi toată discuția)
Cod caen - srl-d Zamora Zamora Buna ziua, Vreau sa imi infiintez un SRL-D pentru a deschide un Fornetti, si am o intrebare cu referire la codurile CAEN... as vrea sa aflu parearea ... (vezi toată discuția)