avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

buna seara am si eu o intrebare legata de pensionarea pe caz de boala. Am o vecina in varsta de 74 de ani care beneficiaza de o pensie de urmas dupa decesul sotului de 300 de lei.batrana sufera de parchinson si in urma cu 17 ani i sa extirpat un sin fiind bolnava si de cancer.are nevoie de tratamente destul de scumpe pe care din 300 de lei nu si le poate permite.intrebarea mea este daca ar putea trece cumva de la pensia de urmas la cea pe caz de boala sau daca poate beneficia de ceva drepturi care ii pot creste macar un pic venitul.precizez ca nu cred ca are prea mare vechime in munca .altfel cred ca ar fi primit o pensie normala. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:10, 22 Mai 2011
Doamna a implinit varsta standard de pensionare de foarte mult timp. Asta inseamna ca, daca ar fi realizat stagiul minim de cotizare, ar fi putut beneficia de pensie pentru limita de varsta. Persoanele care au implinit varsta standard de pensionare nu mai pot solicita pensie de invaliditate.

De un alt ajutor nu poate beneficia, nu indeplineste conditiile prevazute de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de Legea nr. 578/2004 privind ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie de la sot sau de boala? alexandru andra alexandru andra Am o verisoara care este bolanava. I s-a depistat anul trecut tumoare maligna la san. Este pensionara cu o pensie pentru limita de varsta, in cuantum de 505 ... (vezi toată discuția)
Sotie pensionar decedat laura_gg laura_gg Femeie nascuta pe 1 aprilie 1953, cu o vechime in munca de 5 ani. Sotul a decedat 27 martie 2010, la data decesului fiind pensionar. Cand poate primi pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sau pensionare la virsta standard nemrodica nemrodica rodica : in februarie 2011 implinesc 57 ani am o vechime in munca de 25 ani si 4 copii nascuti si ingrijiti inurma a 2 operatii la ambele picioare nu am putut ... (vezi toată discuția)