avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plangere contraventionala materia civil, fond
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plangere contraventionala materia civil, fond

Buna ziua, am o nelamurire si v-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta. Am avut un accident de masina, o doamna a intrat in mine. Politita ia suspendat carnetul pentru 3 luni si mie mi-au dat asigurarea ei sa imi repar masina ea fiind considerata vinovata pt ca nu s-a asigurat iar eu circulam regulamentar. Nu mi-am putut repara masina deoarece doamna a dat in judecata inspectoratul de politie ilfov , cei de la asigurari mi-au spus sa nu-mi bag masina in service pana dupa proces pt ca altfel nu vor platii reparatiile. eu am primit o citatie ca intervenient in proces. M-am prezentat la judecatorie insa ea nu a venit iar in ultima infatisare sa hotarat ca se "Respinge plângerea ca neîntemeiată.Irevocabilă." Asta inseamna ca ea nu are dreptate iar procesul a fost castigat de catre inspectoratul de politie , nu? Acum eu o pot da in judecata pentru ca m-am tot dus prin tribunale pentru greseala ei si pentru ca dupa un an de zile inca am masina nereparata? Am vre un drept? :(
Cel mai recent răspuns: georgianagm , utilizator 11:08, 24 Mai 2011
Aveti dreptul sa va adresati justitiei pentru prejudicii , dar trebuie sa le dovediti. In cazul dvs. nu prea aveti sanse. Mergeti la instanta si legalizati hotararea , dupa care o duceti la service si va reparati masina. Urmariti calea practica si avantajoasa pentru dvs.
Mergeti la asiguratorul ei RCA si cereti-le sa dea acceptul de reparatie a masinii si apoi dupa ce rezolvati cu masina dv o puteti actiona pe vinovata pt toate intarzierile pe care vi le-a provocat.
Eu am de la asigurare un document ce atesta ce piese imi trebuiesc schimbate sau reparate la masina insa un an de zile nu am putut repara masina pentru ca era inca activ acel proces aiurea pana la urma , care nu a facut decat sa-mi tina in loc masina pe loc nereparata
~ Conținut șters la cerere ~
Ma tot duc la asigurare dar imi zic ca nu ma pot ajuta cu nimic si ca trebuie sa vorbesc cu inspectorul de daune ce mi-a eliberat constatarea de reparatie si ca numai el imi poate spune unde si ce sa fac mai departe. :sorry: nu intelleg nu asigurarea imi plateste reparatia ? acum eu de unde sa-l iau pe acel domn ? cei de la asigurari nici nu au un nr de telefon de-al lui cu care sa ma ajute, iar la centru de daune in fiecare saptamana e un alt inspector

Alte discuții în legătură

Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)
Masina in service de 5 luni, reparatie neconforma raph90 raph90 Am avut un accident auto in luna mai 2023 care nu a fost din vina mea si in care am fost implicat impreuna cu alte 2 masini respectiv persoane. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)