avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna auto cu probleme
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna auto cu probleme

In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat pe sensul opus de circulatie si in timp ce ma deplasam pe directia inainte a intrat pe banda mea si m-a lovit in partea stanga(bara fata pe partea stanga, aripa, usi si aripa spate toate, stanga) cu coltul drept al masinii lui.Am mers a doua zi (ca atunci nu am gasit centru daune) la un inspector unde avea el asigurare, am facut constatarea(vina si-a recunoscut o poze, hrtie cu numar de dosar si daune, aut. de intr. in reparatie)am intrebat daca putem repara masina la serv. dacia ca este noua, a zis ca da, dupa ce a plecat cel care m-a lovit a zis ca pot sa repar masina numai in serv. lor eu am luat actele si am mers la dacia am rep masina si dupa o luna vine acasa o instiintare ca se fac investigatii cu privire la accident. ce pot face acum? el m-a pus de am semnat vre o doua formulare care aveau spatii necomletate , eu am completat decat date personale.daca nu imi face plata mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: marius____ , utilizator 23:00, 16 Februarie 2011
trebuia sa puneti bara in locul spatiilor necompletate. daca nu vi se va face plata nu va ramane decat sa il actionati in judecata pentru a va recupera daunele.
1. ce ati semnat in alb ? si de ce ? inseamna ca v-ati asumat riscuri.
2. mergeti cu documentatia la un avocat si actionati in instanta pt pretentii civile ( distrugere din culpa )
3. in situatia cand aveti martori (orice probe) puteti face o plangere la politia din zona unde s-a intamplat accidentul solicitand sanctionarea contraventionala pentru neacordare de prioritate. ( se pedepseste cu suspendarea permisului de conducere )
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
Adrian Constantin, Consilier juridic
Dupa ce ati primit aprobarea pt a va repara masina la un servce agreat de compania de asigurari nu ar trebui sa fie nici o problema.
Problema apare la costul datorat daunei.Daca compania de asigurari a aprobat acel cost?
Dosarul dvs a mai fost luat la purificat de alt birou de constatari daune si probabil au gasit ei o cale de a nu plati factura pt serviciile prestate de acel service cat si pentru piesele inlocuite.

Acum apare si problema vinovatului.E posibil sa isi fi schimbat declaratia mai ales in cazul in care a fost o intelegere amiabila (fara nici o constatare de la politie mai ales in cazul in care vinovatul a intrat pe contrasens).
Fiind un service agreeat ordinea cronologica a operatiunilor trebuia sa fie: deviz reparatii-acceptul devizului de catre asigurator-repararea masinii-acceptul de plata catre service-ridicarea masinii din service.
Mai mult ca sigur service-ul nu a avut acceptul de plata de la asigurator.
mentionez ca service-ul nu stiu daca este agreeat de compania de asigurari, pentru ca insp de dauna a zis ca ma lasa sa ma duc si dupa ce a plecat cel care m-a lovit a zis ca daca ma duc acolo o sa am probleme, dar constatarea cu documentul de introd. in cervis(fara a specifica ce servis, eu am vrut la dacia ca masina era noua,cateva luni) mi le-a dat
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
marius____, utilizator

Alte discuții în legătură

Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
Probleme service auto emildr emildr Buna ziua , Am si eu o problmena cu un service auto , mai exact : In urma cu o luna am avut un accident auto minor (eu pagubit) am primit RCA am facut ... (vezi toată discuția)