avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terorizat de ANCPI, cadastru vechi si nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terorizat de ANCPI, cadastru vechi si nou

Ma dispera astia de la OCPI, in 1996 s-a intabulat un teren in baza Titlului de Proprietate (L18/1991). Pe atunci se copia in cel mai bun caz o parte din hartile vechi austro-ungare, stampila si ..gata. Astfel s-a omis un nr topo component al terenului, dar suprafata s-a trecut OK (s-a masurat cu metrul de croitorie). Acum topograful zice, pe buna dreptate ca nu poate modifica forma terenului deci imi trece numai suprafata din primul nr topo, pierzand astfel vreo 250mp. OCPI n-are calitate procesuala, nu-i pot da in judecata cu toate ca ei au avizat schita aia din 1996.
bms a scris:

OCPI n-are calitate procesuala, nu-i pot da in judecata cu toate ca ei au avizat schita aia din 1996.

In temeiul art 50 din L nr 7/1996 formulati plangere la instanta competenta teritorial impotriva incheierii pronuntate de OCPI prin care a fost respinsa cererea dvs de notare a dreptului dvs de proprietate asupra terenului
cautati ALT autorizat cadastru (topograf) gasiti lista la OCPI din jud dvs.

(-suprapunerea cu CF vechi se face doar la intravilan
- daca sunteti deja "intabulat" prima inscriere in CF pe baza titlului nu vad care e problema cu nr topo
- indiferent care e situatia din acte se poate in baza titlului sa se intscrie si celalalt nr topo (nr de parcela)
- se poate modifica si forma si suprafata unui imobil conform ORD 834 cu modificarile ulterioare - cu un proces verbal de vecinatate)
Este cam târziu să formuleze plângere împotriva încheierii din 1996 (că altă încheiere n-are, fiindcă în prezent nu "trece" de topograf).

Poate cea mai bună soluţie ar fi să anulaţi cadastrul în instanţă.
Faptul că OCPI nu are calitate procesuală nu vă împiedică să introduceţi o acţiune în rectificarea cărţii funciare, de exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce se face diminuare de suprafata la un imobil, inainte de notare de posesie? Gizella76 Gizella76 Este vorba de un teren intravilan cu o suprafata de 750mp. cumparat in 1969 pe care s-a construit o casa de catre parintii mei. Avind in vedere ca doar 250mp ... (vezi toată discuția)
Notare respingere in cartea funciara Florentina Ragalie Florentina Ragalie A fost depusa la OCPI, spre avizare, o documentatie pentru obtinerea certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui teren (conform HG ... (vezi toată discuția)
Pozitionare teren Mihut Nicolae Mihut Nicolae As dori un raspuns, in privinta unui teren intabulat cu nr. topo in CF , pe numele socrului meu, iar altui cetatean i s-a intocmit un titlu de proprietate pe ... (vezi toată discuția)