avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

daca sunt trimis in judecata apare cand imi scot cazierul?
in cazier se inregistreaza urmatoarele mentiuni:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii stabilite conform Codului penal, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun rectificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.

În evidenţa cazierului judiciar se notează în mod provizoriu, până la soluţionarea definitivă a cauzei, când se şterg din evidenţă, date privind persoanele fizice faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sau faţă de care a fost luată una dintre măsurile preventive prevăzute de Codul de procedură penală.

Aceste date nu se înscriu în certificatul de cazier judiciar eliberat persoanei fizice.
Pana cand nu va exista o hotarare judecatoreasca de condamnare, definitiva , cazierul dumneavoastra va fi curat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Mentiuni cazier androcar androcar Este normala mentionarea in cazierul juridic pentru angajare punerea in miscare a unei actiuni penale? (vezi toată discuția)
Interpretarea legilor martamartin martamartin Am citit Legea nr.290/2004 art.9 lit.d,dar nu prea am inteles multe.De aceia va rog sa fiti mai explicit,sau sa-mi spuneti unde gasesc interpretarea legilor si ... (vezi toată discuția)