Am si eu o situatie si as dori niste sfaturi, am o fetita de 6 luni povenita dintr-o relatie de concubinaj , fetita imi poarta numelle si am recunoscut-o fiind prezent in certificatul de nastere ca tata , dupa mai multe discutii ne-am despartit ptr ca nu mergea relatia , am solicitat de mai multe ori sa vizitez copila si ea nu imi permite pe de o parte cu toate ca lunar timit prin mandat postal o suma de bani ptr intretinerea acesteia . Intrebarile pe care le am sunt :
1. Ea poate pleca din tara cu fetita fara acordul meu?
2 . In cazul in care deschide o actiune in instanta de incredintare minor voi fi anuntat si eu sau nu ?
3. Cum pot face sa o vizitez pe cale legala si cum pot face ca doar cu acodul meu sa plec din tara?
I-am solicitat de mai multe ori sa deschida actiune ptr stabilire pensie alimentara si nu a facut-o , vroiam sa profit de aceasta actiune ptr a stabili un program de vizita .
Imi puteti raspunde la intrebari si ce ma sfatuiti sa fac ?
1. In acest moment nu, dar in cazul in care fetita ii va fi incredintata prin hotarare judecatoreasca, va putea iesi din tara fara acordul dvs.
2. Veti fi citat.
3. Va trebui sa introduceti in instanta o actiune pentru stabilirea de legaturi personale cu minora, in cadrul careia se va stabili un program de vizitare.
Deci o data cu incredintarea minorei catre ea va putea parasi tara oricand.
Cum va putea respecta insa dreptul meu de vizitare dupa ce voi depune actiunea de legaturi personale cu minora .
Mentionez ca minora mai are un frate din anterioara mea casatorie, deci si ptr fratele ei vreau sa cer acest lucru.
Nu exista riscul sa plece din tara si cu toate ca am drept de vizitare sa nu il respecte ?
Vreu fetita inapoi
bitzudain
buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Despre copil
ghebosel_leu
am divortat de fosta sotie de 1an si doua luni,impreuna avem o fetita de 10 anisori ,care a ramas impreuna cu mama sa de atunci totul fost ok, imi a vedea ... (vezi toată discuția)