avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... solicitare c/val reparatie efectuata pe RCA de la ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

solicitare c/val reparatie efectuata pe RCA de la asigurat de catre asigurator

In data de 20.06.2007 a avut loc un accident de circulatie intre 2 autoturisme , ambele suferind avarii.
In acest eveniment a fost implicat soferul A si soferul B.
Procesul verbal de constatare al politiei a stabilit vinovatia soferului B care a intrat in intersectie pe culoare rosie a semaforului.
Urmare acestui proces verbal soferul A si-a reparat masina pe asigurarea RCA a soferului B.
Intre timp soferul B a dat politia in judecata schimbandu-si declaratia data la politie unde a recunoscut ca a intrat pe culoarea rosie, si a afirmat ca a intrat in intersectie pe culoarea verde, oferind ca martor si pasagera din dreapta.
Soferul B a castigat procesul cu politia si astfel i s-au anulat punctele de contraventie si amenda.
Urmare acestui fapt firma de asigurari RCA a solicitat contravaloarea reparatiei de la soferul A.
Soferul A , avea la acel moment polita RCA dar si polita CASCO la aceeasi firma de asigurari dar diferita de a soferului B.C
Astfel soferul A s-a dus sa discute cu asiguratorul CASCO despre aceasta situatie iar asiguratorul CASCO a sfatuit soferul A sa lase cazul in seama lor.
Drept urmare soferul A nu s-a mai prezentat la cererea de conciliere emisa de asiguratorul RCA al soferului B.
In prezent Soferul A cat si asiguratorul CASCO al soferului A sunt citati in instanta de catre asiguratorul RCA al soferului B
.Care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca soferul A ca sa iasa din aceasta situatie, sofer care a crezut ca firma care l-a asigurat pe el va merge la intilnirea de conciliere cu firma de asigurari care i-a facut reparatiile masinii si va suporta cheltuielile din CASCO.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 18:12, 1 Iunie 2011
Pentru masina proprie,(A) trebuia/trebuie deschis dosar de dauna pe CASCO.Masina lui B va fi reparata pe RCA-ul lui A.
Va multumesc pentru raspuns.
Dar, daca deschid dosar de dauna nu inseamna ca-mi accept vinovatia? N-as putea sa fac contestatie la decizia din 2007 prin care s-a scos vinovat soferul A?
In plus de asta, mai pot deschide dosar de dauna acum, dupa 4 ani cu masina deja reparata?
Cum deschid dosarul? Ce constatari se vor face?
Nu trebuie sa va faceti griji in ce priveste modul cum va efectua constatarile asiguratorul dv CASCO. Stiu ei ce trebuie sa faca. Tot ei vor trebui sa plateasca si c/v daunei pe care ati produs-o conducatorului B.
~ Conținut șters la cerere ~
Dvs spuneti ca a scimbat declaratia cel vinovat , avand si martor in acest sens . Intrebarea mea este legat de faptul ca s-a anulat procesul vebal ??? Sau s-a anulat doar amenzile si punctele . Daca Procesul verbal a fost anulat si nu este specificat nici un vinovat , inseamna ca Politia ar trebui sa emita un alt proces verbal cu vinovatia inversa . Daca nu s-a emis un astfel de proces verbal nu vad de ce ar trebui sa platiti pagubele lui . Lasati sa judece maideparte cu Politia , ca acestia sa emita un alt proces verbal . In privinta Dvs , in mod cert ati semnat un document , in care este prevazut ca in ca ca se schimba vinovatia restituiti banii . In baza acestui document asiguratorul pe buna dreptate va solicita banii , iar Dvs sunteti obligati sa RESTITUITI . Ca sa nu va afecteze financiar , mergeti la asiguratorul Dvs de CASCO , anuntati evenimentul produs si sentinta cu anularea procesului verbal deschizand dosar de CASCO . DAR atentie mare s-ar putea sa nu va despagubeasca , ptr ca despagubirile pe CASCO se prescriu in termen de 2 ani de la producerea evenimentului , iar din acest termen Dvs ati iesit de mult . E posibil sa fiti bun de plata prin restituire de bani la asiguratorul RCA si fara sa recuperati pe CASCO . Termenul de prescriere poate fi intrerupt de un litigiu , dar litigiul nu ati avut Dvs ci celalalt sofer . Trebuia sa rezolvati problema Dvs inca in 2007 pe CASCO si se ocupa asiguratorul Dvs de recuperare . Daca recupera si aparea acest proces ulterior , restituiau ei catre asiguratorul celalalt .
Eu va vad doar cu banii luati inapoi de asiguratorul RCA si cu o gaura in buzunar .
Sorry , dara asa vad Eu problema .

Alte discuții în legătură

Dauna rca andradamaier andradamaier Buna ziua. acum cateva zile am avut un accident.eram in depasire(regulmentara), cel pe care urma sa il depasesc a virat stanga in ultimul moment si l-am lovit ... (vezi toată discuția)
Rca BOBY25 BOBY25 am o problema cu bcr asigurari.am fost implicat intr-un accident rutier,am facut constatare amiabila,baiatul a recunoscut ca este vinovat,am deschis dosar pe ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)