avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Chitanta originala retinuta la politie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Chitanta originala retinuta la politie

Este normal ca un act original, in cazul de fata o chitanta, sa fie retinut de politie?
In fapt, am platit taxa de prima inmatriculare, iar la depunerea actelor pentru obtinerea numerelor mi s-a retinut original (+copie). Initial, am crezut ca mi se va elibera originalul ulterior, dupa confruntarea copiei insa nu s-a intamplat asa. Am cerut in scris (pentru ca verbal nu s-a rezolvat nimic) iar dupa "lupte seculare" mi s-a dat o copie (pe care nici macar nu scrie ca e conforma cu originalul).
Este legal? Nu este normal ca orice act in original sa fie al meu? Ce legi as putea invoca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:06, 27 Mai 2011
intotdeauna se retin originalele cu exceptia actelor de stare civila. oriunde veti fi nevoit sa cereti acte, se depune originale - certificatele de grefa, constatatoare, sentintele executorii, etc.

se cere originalul ptr a se evita falsificarea actelor prin proceduri de fotocopiere. mai ales ca in privinta taxei de prima inmatriculare au existat cazuri f multe de chitante false in baza carora s-au inmatriculat masini.
Ok, mi se pare normal sa ai si originalul pentru ca functionarii sa poata confrunta copia cu originalul, dar o data ce au stabilit (vizual) ca acea copie corespunde realitatii, o data ce o chitanta exista intotdeauna in 2 exemplare (un exemplar la mine) de ce nu mi se poate returna varianta in original?
In instanta, de exemplu, se accepta copii (neautentificate) dupa documente fara sa ai un original (pentru confruntare)?
Sau, poti deconta / inregistra in contabilitate, ca persoana fizica autorizata, o chitanta (copie) fara ca cineva sa-si puna problema ca e o copie falsificata?
Daca peste xy luni cineva se trezeste ca nu am platit aceasta taxa, cum fac dovada platii, cu o copie? Mi se va cere originalul.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
mdragomir76, utilizator
nu vi se va cere originalul deoarece acesta este predat iar acest lucru este stabilit prin procedura de inmatriculare. deci nu va faceti griji in aceasta privinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina inmatriculata in spania simonasobis simonasobis Buna tuturor. Am si eu niste nelamuriri cu privire la inmatricularea unei masini. Speta este urmatoarea : masina este inmatriculata in Spania. As dori sa o ... (vezi toată discuția)
Adeverinta anaf (taxa platita si ne recuperata) jubleanualexandru jubleanualexandru Buna ziua, Sunt posesorul unui autoturism VW si doresc sa il vand. Prima inmatriculare a masinii a fost facuta in 19.05.2007 de catre ABN Amro, care s-a ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea legalizarii fotocopiilor dupa ci castelano castelano sunt obligat cumva prin lege sa legalizezi o fotocopie dupa un act de identitate(C.I)?,mentionez ca :fotocopie facuta de ei, cu aparatul propriu al firmei in ... (vezi toată discuția)