avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Adeverinta ANAF (taxa platita si ne recuperata)
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Adeverinta ANAF (taxa platita si ne recuperata)

Buna ziua,

Sunt posesorul unui autoturism VW si doresc sa il vand. Prima inmatriculare a masinii a fost facuta in 19.05.2007 de catre ABN Amro, care s-a transformat in RBS. Fiind imatriculata dupa 1 ian 2007 in mod normal taxa trebuia platita. Am fost la Finante pentru a solicita o adeverinta care sa ateste plata taxei si ne recupararea ei. De la finante mi-s a spus ca nu pot sa imi elibereze aceasta adeverinta si ca este necesar sa duc copie dupa ordinul de plata din 2007. Avand in vedere situatia bancii care a inmatriculat masina sunt slabe sanse sa obtin o copie. Ce ma sfatuiti sa fac? Nu ar fi normal ca cei de la ANAF sa faca aceste verificari daca taxa a fost platita sau nu, fara sa fie nevoie sa le duc eu o copie dupa OP-ul care sa ateste ca a fost platita?
Multumesc,
Alex
Cel mai recent răspuns: jubleanualexandru , utilizator 09:51, 3 Aprilie 2015
Raspunsul ANAF a venit cu toata desconsidetatia fata de contribuabil de care numai romanii sunt in stare.

In primul rand, nu se putea face inmatriculare la politie pana cand ANAF nu elibera o decizie de calcul a taxei. In baza propriei lor decizii mergeai la ghiseu sa platesti.

Apoi la politie (inmatriculari) ti se retinea decizia si chitanta in original la dosarul de inmatriculare, pe langa celelalte documente.
Eu personal am inmatriculat un auto si nu mai am nici in ziua de azi chitanta de plata; la politie, desi am protestat ca am dreptul la chitanta ca sa pot face dovada platii mai tarziu si pentru a putea inregistra plata in contabilitate, mi s-a retinut originalul. Am apucat totusi sa fac o copie a deciziei.

As insista cu o cerere scrisa la ANAF prin care as mentiona si toate aceste imprejurari. Deasemenea se poate incerca cu un memoriu la politie, ei detin OP-ul.
Multumesc de sfaturi, o sa incerc sa insist la ANAF desi am reusit sa vb la telefon direct cu persoana care elibereaza aceste adeverinte si mi-a comunicat ca lor nu le apare taxa platita. Cel mai probabil banca a achitat cu un OP pentru mai multe masini si nu a fost inregistrata ANAF corect. Oricum sunt slabe sanse sa rezolv ceva pana pe 10 cand imi expira asigurarea. eu vroiam ca pana atunci sa rezolv toate actele sa o pot vinde...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta taxa poluare vs. taxa de timbru Drujescu Drujescu Buna ziua.Eu am vandut masina si nu pot prezenta cartea masinii si talonul in original.Daca anexez numai copii dupa carte si talon plus copie si original dupa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de poluare fara copie dupa chitanta madalinc madalinc Buna ziua, Am intalnit o problema la inmatricularea unui VW Polo 2007 datorita acelei adeverinte de plata a taxei de poluare. Masina a fost cumparata la ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)