avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... constructie terasa de vara a unui restaurant intre ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

constructie terasa de vara a unui restaurant intre case

Buna ziua vreau sa ma lamuriti si pe mine . Locuiesc la tara si langa mine sa facut un restaurant iar acum de curand a inceput sa construiasca o terasa de vara exact langa gardul meu . Eu am si eu o cladire construita pe miezuina si el zice ca un rand de tigla cade la el si de aceea a construit si el terasa . el nu are autorizatie pt constructie eu nu am autorizatie ce este de facut? primarul zice ca el ar trebui sa ne dea amenda la amindoi dar eu vreau sa stric cladirea mea de pe miezuina si sa imi fac gard dar prin lege si el trebuie sa o demoleze pt ca a facut-o fara acordul meu . C e ne sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: dana_30 , utilizator 10:51, 7 Iulie 2011
Ca sa puteti intreprinde ceva trebuie ca mai intai dvs. sa fiti in legalitate cu cladirea construita pe miezuina.
Dupa aceea, puteti sa adresati o sesizare primarului si, daca acesta nu rezolva problema, adresati-va cu petitie Inspectoratului de Stat in Constructii din judetul dvs.
cladirea mea de pe miezuina este intradevar fara autorizatie dar este construita din 1992 am titlu de propritate in care scrie clar curti si constructii. ori eu acolo pot sa imi pun scoc dar nu mai am unde pt ca vecinul care are restaurantul si care a construit terasa sa urcat cu scocul lui in gard si pe jumate cladirea mea ,toata apa de pe hotel se scurge acum in curte la noi si dupa cladirea construita de mine el pe mine ma gasit acolo cu cladirea eu nu am construit nimic de cand a venit el acolo. si in plus platesc impozit pe cladirea respectiva. am facut 2 petitii in care primarul a spus ca de fapt tot noi suntem vinovati vezi doamne pt ca am indraznit sa deschidem gura . asa ca ce este de facut?
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc pt raspuns noi am facut in scris 2 petitii la primarie iar raspunsul a fost ca intradevar a construit fara acordul vecinilor adica al meu care trebuie sa suportam tot , si ca nu a respectat distanta legala si ca nu are autorizatie dar ca va intra in legalitate . In ceea ce ne priveste a spus ca cotetul nostru de porci nu are distanta legala, ca am depasit limita cu strasina si ca urmeaza sa vada ce masuri va lua pt noi. nici noi nu avem autorizatie pt aceasta cladire dar ea a fost facuta in 1992 si el cand a cumparat acolo ne agsit cu cladirea si cu cotet noi nu am construit nimic. ba mai mult a facut o cusca pt caine cu care sa urcat pe cladirea noastra vreo 5 randuri de tigla in sus si cu terasa la fel atunci eu unde imi mai pun scoc? iar scocul lui de la terasa in care se scurge si apa de pe hotel vine toata la noi in curte si pe card iar un scoc are scurgere vad ca la mine sub cladire de pe miezuina . atunci ce e de facut? cand d-nul primar ne-a zis ca sa ne tinem , ca unde mergem mai departe razandu-ne in nas . ori acolo este hotel restaurant iar vecinu asta se tot extinde eu unde sa imi mut cotetu daca el se va extinde pana in gradina eu ce fac?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Terasa de vara facuta chiar in gardul vecinului dana_30 dana_30 locuiesc lana un restaurant care a facut o terasa de vara din scandura si placaj acoperita cu tigla fara a ne cere acordul. de curand a mai facut si un cuptor ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre case vecine mmem mmem Buna ziua, Vreau sa construiesc o casa pe o parte cat mai mare din terenul pe care il detin. Vecinul din stanga are casa in granita cu terenul meu unde va ... (vezi toată discuția)
Asa zis patron face legea dana_30 dana_30 Va scriam in vara ca locuiesc la tara si langa mine sa deschis un restaurant ei bine acest asa zis patron face in gardul meu gard care este si miezuina o ... (vezi toată discuția)