avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna ziua,

Apelez la consilierea Dvs. si totodata va multumesc anticipat, pentru rezolvarea urmatoarei probleme!
Care sunt pasii si ce trebuie facut, in cazul in care parinti divortati, sunt de comun acord ca copilul sa locuiasca cu parintele care NU are custodia legala a copilului?

Concret: impreuna cu mama fetitei mele, de care sunt divortat de 10 ani, am cazut de acord ca anul acesta sa o transferam la un liceu din Bucuresti. Fetita este in clasa a X a. Fosta sotie si fetita locuiesc in provincie. Eu sunt stabilit in Bucuresti si am vrea sa o transferam din clasa a XI a la un liceu in Bucuresti. Domnisoara ar urma sa locuiasca cu mine si cu familia mea actuala (sunt recasatorit). As vrea sa-i fac si buletin pentru Bucuresti.

Ce demersuri legale ar trebui sa facem, eu si mama fetitei?

Va multumesc.











Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
livium, utilizator
Cel mai recent răspuns: livium , utilizator 12:39, 31 Mai 2011
Va duceti judecatorie depuneti actiune in instanta pentru reincredintare minor si la primul termen semnati amandoi in fata judecatorului intelegerea facuta si asteptati admiterea actiunii.Grabiti-va sa nu prindeti vacanta judecatorilor!!!
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului Irina Filimon Irina Filimon Conform hotararii judecatoresti, in urma divortului acum 3 ani, fetita mi-a fost incredintata mie spre educare si crestere, in calitate de mama. In prezent ex ... (vezi toată discuția)
Divorțul de comun acord soția dorește că copilul să ajungă ... tartavuleaa@gmail.com tartavuleaa@gmail.com Divorțul de comun acord soția dorește că copilul să ajungă la părinți ei noi locuim in București iar părinții ei în provincie copilul este înscris ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)