avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate?

Buna ziua!

Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate?

Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ca casnicie,lucrurile au inceput sa mearga prost dupa aproximativ 3 luni dupa nastere.
In perioada cand fetita a implinit 3 luni tatal ei a plecat in strainatate la munca,pana cand fetita nu a implinit 11 luni tatal ei nu a mai vazut-o,as minti daca as spune ca nu mi-a trimis bani sa ma descurc cu banii,surprinzator dupa o luna de zile cu fetita lui a ales sa plece din nou.
Lucrurile au inceput sa mearga tot mai prost,nu-mi mai trimitea bani,imi spunea sa ma descurc ca si-a-sa nu fac nimic decat sa plimb un carut,in momentul de fata fetita are 3 anisor,tatal ei lucreaza tot afara din tara,vine in tara doar de sarbatori,nu imi trimite nici un ban pentru intretinerea fetitei.
M-am decis sa divortez,in tot acesti ani eu am stat in casa cu socrii adica parintii lui,am plecat de acolo ca nu mai suportam comportamentul socriilor fata de mine.

Intrebarile mele sunt;

Care dintre parinti castiga tutela fetitei?
In cazul in care ma recasatoresc si fetita ramane la mine,tatal ei mai are custodie comuna daca instanta decide custodie comuna?
Avand in vedere ca tatal lucreaza afara poate sa castige tutela fetitei daca fetita ii lasata in grija bunicilor (parintii lui) in perioada cand el este plecat?
Poate sa incredinteze pe cineva in lipsa lui de la tribunal cand se judeca tutela minorului?
Atata timp cat el are contract de munca in strainatate si vine doar de sarbatori,are dreptul de a cere tutela copilului?
Se poate sa o incredintez pe mama sa aiba parte la tutela copilului?
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
RORSCHACH, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:06, 17 August 2016
Mama va castiga clar custodia dupa parerea mea.

E posibil ca el sa isi angajeze avocat si sa va necajeasca dar aveti sanse foarte mari sa obtineti custodia minorului si va fi probabil custodie comuna.

Daca stiti ca el nu vine la proces si ati vrea custodie exclusiva ati putea incerca daca ati angaja avocat care sa stie sa va apere foarte bine.
Multumesc!

Dar in cazul in care eu o iau de nevasta pe mama fetitei,cum se procedeaza,mai plateste pensie alimentara sau mai are custodia fetitei?
Da, plateste si pensie si poate avea oricum custodie comuna daca obtine la instanta.
Ramane tatal copilului oricum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor catre tata ContSters205085 ContSters205085 buna seara,va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a cere custodia fetitei mele in varsta de sase ani . Nu sunt casatorit legal cu mama fetitei ... (vezi toată discuția)
Proces de divort chrysler_sro chrysler_sro buna ziua.am si eu nevoie de niste lamuriri.sunt casatorit de 3 ani si avem si o fetita de 3 ani,si de o perioada nu ne mai intelegem ea a fost plecata ... (vezi toată discuția)