avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma pentru mlm
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma pentru mlm

Sunt membra a unui sistem de multi level marketing si am ajuns la nivelul la care mi s-a adunat ceva castig. Acesti bani pot scoate doar daca depun factura la firma. Intrebarea mea este ce fel de firma merita sa infiintez sa ma ajute la tot ce am nevoie si sa am costuri minime de impozite si taxe, cat mai putina administratie posibila. Ezit intre pfa si intreprindere individuala, dar daca vad vre-un avantaj s-ar putea sa infiintez chiar srl. O alta activitate care va fi inclusa pe firma aceasta va fi affiliate marketing.
Deci:
- sub ce forma sa-mi infiintez viitoarea afacere si cu ce motive explicati alegerea?
- care sunt codurile caen necesare acestor activitati?
- ce alte capcane mai pot aparea?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:38, 21 Iulie 2008
Verificati compania MLM este inregistrata ca membra RODSA, inseamna ca este o companie care respecta codul etic al vinzarilor directe, este verificata si nu deruleaza proceduri ilegale de jocuri piramidale.
Asa cum ati observat si dvs sistemul se adreseaza si PF si persoanelor juridice care vor sa-si "aduca" clienti astfel facand parte din "lista" acestui sistem.
va recomand sa analizati bine sistemul si ar merita inceput cu pf care implica tptusi costuri minime cu impozite si taxe, si mai putina administratie

Eu functionez ca persoana fizica autorizata (PFA) din anul 2000 si va recomand ca si Dvs. sa mergeti pe aceasta cale.
Motive:
- formalitati de infiintare relativ simple (autorizatie de la primarie, inmatriculare in Registrul Comertului, inregistrare la Administratia Financiara - fara avize de pompieri, mediu, etc intrucat desfasurati activitatea la domiciliul clientului)
- costuri relativ mici de infiintare
- contabilitate in partida simpla (Mi-o tin singur cu toate ca nu am nici cele mai elemente cunostinte de contabilitate, dar cunosc cele 4 operatiuni aritmetice)
- nu se depun bilanturi semestriale, ci numai o simpla declaratie anuala cu venitul realizat
- nu se plateste decat impozitul pe venit (16%) si contributia asigurare sanatate
Succes!!!
Va adresati Registrului comertului sau, pentru informatii obtinute inainte de a merge le registru, puteti obtine de pe urmatorul site_ [ link extern ]
Autorizatia de la Primarie nu mai este solicitata de autoritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract mlm ContSters56278 ContSters56278 Mi-a fost prezentat un sistem MLM (firma straina asociat in SRL romanesc)prin care se faciliteaza membrilor obtinerea de reduceri de pret prin cumparaturi ... (vezi toată discuția)
Magazin online - am nevoie de un sfat user277 user277 Exista foarte multi romani implicati in diverse firme de MLM (multi level marketing) si, fara discutie, sunt multe persoane fizice care vand produsele acestor ... (vezi toată discuția)
Sunt la inceput...sa optez pentru pfa sau pentru srl? lavber lavber Buna ziua, Lucrez in sistem multi-level marketing. Pentru a intra in posesia banilor produsi de echipa mea de distributie, compania ne cere sa fim in regula ... (vezi toată discuția)