avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract MLM
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract MLM

Mi-a fost prezentat un sistem MLM (firma straina asociat in SRL romanesc)prin care se faciliteaza membrilor obtinerea de reduceri de pret prin cumparaturi realizate la anumiti comercianti care fac parte din "sistem".Se adreseaza si pf si pj care vor sa-si "aduca" clienti astfel facand parte din "lista" acestui sistem.
Problema mea este ca se specifica in conditiile generale ca firma respectiva MLM ca : participarea la sistem este gratuita "atata timp cat nu exista reglementari concrete care prevad o contravaloare a unor anumite prestatii".:-/
Apoi clientul lor se poate retrage denuntand conventia unilateral "doar in masura reglementarilor juridice ale statului in care el isi are domiciliul"
Totul pare "gratuit si fara obligatii" .Ati mai avut de a face cu asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: Aurelia Tiribentea , Consilier juridic 10:26, 11 Iulie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
Sistemele multi-level marketing -marketing in retea- nu sunt tocmai o noutate pentru piata romaneasca.
Daca compania MLM este inregistrata ca membra RODSA, inseamna ca este o companie care respecta codul etic al vinzarilor directe, este verificata si nu deruleaza proceduri ilegale de jocuri piramidale.
Se pot da multe exemple de persoane care s-au implicat si au cistigat mult sau foarte mult, dar exista si persoane care nu au cistigat decit...poate...experienta.
Daca sistemul respectiv nu implica costuri, merita sa incercati,.....dar......cititi mai intii ....cu mare atentie.....cererea de inscriere ...
Va doresc succes
In principal totul e gratuit doar ca brosura de adeziune (care este de fapt o conventie) prevede ca: Cond.Generale de Afaceri si anexele sunt parte integranta din aceasta conventie,iar aceste Conditii Gen. sunt ambiguue pe alocuri ,adica specifica de ex faptul ca (in cazul SC) esti obligat sa accepti un anumit tip/mod de plata si odata intrat in sistem si daca vrei sa renunti trebuie sa le acorzi preaviz de 6 luni; dar nu sespecifica nicaieri care ar fi sanctiunea nerespectarii obligatiilor ci doar ca se aplica reglementarile legale in vigoare: dar chiar legea (C.civ 969) lasa la latitudinea partilor aceste elemente ale conventiei
Regula generala - o " clauza neclara" impune interpretarea clauzei in favoarea celui celui care se obliga.
Nu trebuie uitat nici faptul ca este imperativa respectarea unui contract intrucit conventiile legal incheiate au putere de lege intre partile contractante.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia legala privind jocurile piramidale si mlm Radu Palu Radu Palu Buna ziua! As dori sa stiu care este reglementarea legala in Romania referitor la jocurile piramidale si multi level marketing. Sunt acestea legale? ... (vezi toată discuția)
Firma pentru mlm szeszterke szeszterke Sunt membra a unui sistem de multi level marketing si am ajuns la nivelul la care mi s-a adunat ceva castig. Acesti bani pot scoate doar daca depun factura la ... (vezi toată discuția)
Lyoness Dan Marcu Dan Marcu Buna ziua, a auzit cineva despre sistemul Lyoness pana acum ? Recent am aflat informatii despre el, dar contractul care trebuie semnat si termenii si ... (vezi toată discuția)