avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa judiciara de timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa judiciara de timbru

Buna ziua
Sunt in stadiul de rejudecare a unui proces de partaj in urma unui divort.
In 2005 reclamantul nu a platit taxa judiciara de timbru, instanta nu s-a
autosesizat si procesul a continuat
1. In cazul unei suspendari cum se calculeza taxa judiciara de repunere pe rol a procesului???
2. Cum pot folosi acum acesta "scapare a instantei " in favoarea mea?? Fiind parata trebuie sa ma apar ( de data aceasta singura, pentru ca avocatul meu din 2005 nu a avut vre-o reactie in aceasta situatie..... si in multe altele).

Va multzumesc foarte mult pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 14:01, 1 Iunie 2011
In ce faza procesuala sunteti acum?
Este cumva cauza suspendata? De cand?

1. Taxa se calculeaza normal.
2. Puteti cere oricand in fata instantei anularea cererii de partaj ca netimbrata (daca nu cumva reclamantul a fost ... scutit de a plati taxa).
Puteti cere anularea cererii.
in cazul in care instanta a supendat judecarea cauzei pe motiv de neplata a taxei judiciare de timbru,daca in teremn de un an nu s-a solicitat repunerea pe rol(in acest caz se va plati taxa de timbru initiala+50%din valoare).Desigur, el va vi declarat perimat.acest lucru nu impieteaza deschiderea unui nou proces(dreptul in sine nu s-a perimat,pierdut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Intervenienta intr-un proces de partaj bunuri comune care a fost suspendat theutzamea theutzamea sunt intervenienta in interes propriu intr-un proces partaj bunuri comune deoarece eu am achitat un credit cu care a fost achitat bunul (casa de locuit) care ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula o cerere de recurs? catalinaciobotaru catalinaciobotaru Buna Ziua, Am deschis un proces de contestare a executarii silite pe care l-am pierdut. Pentru deschiderea acestui proces am cheltuit 7 milioane de lei ... (vezi toată discuția)