avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatiile de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatiile de propietari

In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau prezenti in sala , aproximativ 40 propietari. Un propietar, care urmarea si dumnealui sa fie ales, avea pregatit un tabel cu semnaturile a 28 de propietari care nu au venit la sedinta. Cand s-a trecut la alegeri, orice propunere din sala era in minoritate pentru ca dumnealui reprezenta , deci 29 propietari!!!!!! .Deci toti cei prezenti au venit degeaba ca nu au putut sa-si aleaga pe cine dorea. Iata ce lege,reglementeaza functionarea asociatiilor de propietari. Poate cineva sa-mi spuna cum trebuie procedat legal si corect?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 17:38, 3 Iunie 2011
tabelul trebuia intocmit dintre persoanele prezente. persoanele prezente la adunare au dreptul sa voteze membrii comitetului.
Cred ca nu am fost inteles. Domnul cu tabelul ,reprezenta zice 28 de propietari. Deci la o propunere pentru x ,chiar daca cei din sala,sa zicem ca votau 20 pentru, dumnealui vota contra si castiga pentru ca reprezenta 28 de propietari.
Domnu' cu tabelul nu are voie sa procedeze asa. Conform legii, un membru al as. prop. poate reprezenta la lucrarile AG mai multi membri care lipsec de la aceasta actiune, insa cei care lipsesc merg la presedintele as. prop. si intocmesc in fata lui o asa-zisa procura de reprezentare. Cand se face prezenta membrilor as. prop. la AG, presedintele informeaza pe cei prezenti ca proprietarul x-ulescu are procura de la 28 de propritari care lipsesc de la AG - aceasta tocmai ca lumea sa stie cum sta faza cu votul - numerotare monitorizata de com. de cenzori.
De mentionat ca acea procura se da pentru o singura AG ( la prima convocare sau reconvocare) si nu poate fi folosita la nesfarsit si pentru orice problema pusa in discutie.
Si la noi a incercat un "propritar" sa procedeze asa, adica sa voteze pentru-contra. Nu ar fi rau sa fie bine, cum se zice, dar chestiile aceste se fac asa de ambitii personale! Si cata energie se consuma...
Toti cei 28 sunt membri in asoc si au fost reprezentati legal?
Greu de crezut ca toti 28 au fost in consens cu problemele mentionate in imputerniciri si care au fost discutate in AG.
Daca exista un ROI in care se specifica nr de reprezentari n-ar mai fi fost probleme.
pentru ca respectivul sa se poata folosi de acele imputerniciri, acestea trebuie sa fie inregistrate in prealabil in caietul de corespondenta al asociatiei, sa fie prezentate in cadrul sedintei cu pricina si sa se inscrie in caietul de procese verbale acest aspect. in cadrul unui proces, fara existenta acestor elemente poate fi declarata nestatutara sedinta cu pricina, desi sa fie declarata ilegala

Alte discuții în legătură

Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)
Demisie comitet asociatie proprietari corneliacr corneliacr In curand vom avea o sedinta convocata ca urmare a demisiei presedintelui si a celorlalti doi membri ai comitetului executiv. Toti stim motivele, nu sunt ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari aureliandumitru aureliandumitru Buna ziua , As vrea sa inteleg care este diferenta dintre cele doua alineeate (c)si respectiv (d) ale art. 25 . La adunarea generala de la inceputul anului ... (vezi toată discuția)