avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... demisie comitet asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

demisie comitet asociatie proprietari

In curand vom avea o sedinta convocata ca urmare a demisiei presedintelui si a celorlalti doi membri ai comitetului executiv. Toti stim motivele, nu sunt probleme cu asociatia, doar probleme personale. Acum presedintele nu stie daca la sedinta, sotia lui poate vota, fiind si el prezent. Sa dau un exemplu - si-a dat demisia pe 15 (tot comitetul), pe 20 este sedinta la care participa, normal, ba chiar prezinta ordinea de zi si o mica dare de seama cu ce-au facut ...etc...se trece la votarea unui nou presedinte.... El a spus ca nu se va implica in nici un fel, o va lasa pe sotie....Este corect? Ca prezenta, pentru apartamentul respectiv, va fi trecuta o persoana desi sunt amandoi...Eu am spus ca, in afara faptului ca va spune cateva cuvinte, nu ar trebui "sa-l bagam in seama"si sa o consideram pe sotie ca reprezentanta in adunare....Este bine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: corneliacr , utilizator 13:52, 21 Mai 2016
Da, nu-l mai bagati in seama pe sot si bagati-o in seama pe soata. Si votul ei. Aveti grija sa nu voteze amandoi :)
Multumesc pentru raspunsul prompt...
E draguta sotia? :kissing:
Glumesc pentru ca mi se pare ca dumneavoastra ati inceput cu glumele.
Orice om din asociatie trebuie "bagat in seama". Poate are ceva de spus si poate fi de folos. Atat prrsedintele (fostul pentru ca si-a dat demisia) cat si sotia acestuia pot lua cuvantul sau nu ca oricare alte persoane.
Votul sigur ca va fi doar unul. Dar la o adunare generala mai conteaza un vot in plus sau in minus? Credti-ma ca niciodata la vreo adunare generala nu am oprit pe cineva sa voteze chiar daca au fost 2 din familie si asta pentru ca hotararile s-au luat cu votul unei majoritati covarsitoare. Si asta s-a intamplat si daca votul a fost pozitiv si daca a fost negativ cand s-a vrut a se lua o hotarare. Adica au vota toti pentru sau toti impotriva, cu excetia a 1-2 abtineri sau impotriva.
Va faceti probleme daor daca la adunarea participa 3 oameni din care 2 sunt cei 2 soti.
Desi AG a avut loc, ca si sfat pentru viitor:
- eu nu as fi creat aceasta situatie in care sa implic alt membru al familiei, fiind prezent in AG; adica de ce sa nu voteze insusi demisionarul? Pe langa faptul ca are toate drepturile conferite de Lege, poate ca are o preferinta pentru unul sau altul dintre membrii care vor fi alesi in com. ex. si chiar pentru presedinnte.
Faza cu "eu nu ma implic", este asa de pamplezir, ca vezi doamne, o sa vedeti voi cat de "neutru' vreau eu sa fiu...
In fine, cred ca AG a avut loc, ce s-a intamplat de fapt?
Nu a avut loc, maine este, pe 22...eu, personal, nu sunt de acord cu numarul de imputerniciri pe care le poate avea si prezenta un proprietar intr-o adunare ... Am inteles ca noul proiect de lege al asociatiilor de proprietari ar reglementa si aceasta problema...asteptam sa apara odata...

Alte discuții în legătură

Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)
Asociatiile de propietari visalon visalon In asociatia din care fac parte, nu s-au facut alegerile noului comitet executiv , nici pana la ace4asta data.In martie, cand trebuia sa se aleaga,erau ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala chipurici chipurici As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei ... (vezi toată discuția)