Buna seara. Vreau sa fac o achizitie,pe firma,dintr-un fond de la banca dar trebuie sa particip cu t.v.a.-ul. Pot face o factura proforma cu vinzatorul,in care sa se stipuleze ca am platit un avans(care sa coincida cu t.v.a.-ul ca valoare), urmind ca sa platesc diferenta pe factura, adica sa vin cu diferenta din fond?
Sa inteleg ca dumneavoastra numiti fond de la banca adica cont bancar? Doriti sa faceti plata atat prin cont bancar cat si prin casa cu numerar? Fiti mai clar.
Da. Din cont trebuie sa platesc valoarea marfii fara tva,iar eu trebuie sa platesc tva-ul. Asa este intelegerea. Pot sa fac o intelegere cu vinzatorul sa reieasa ca am dat i-am dat un avans reprezentind tva-ul,urmind sa ii plateasca banca diferenta?
Da. El va trimite factura proforma cu toata suma, inclusiv tva, dumneavoastra platiti in numerar un avans care sa reprezinte tocmai valoarea tva din factura, iar ulterior, cand va trimite factura in original, platiti prin banca si restul.
Factura proforma
eugen2002
buna ziua,
ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu emiterea,continutul,inregistrarea respectiv plata unei facturi proforme?exista conditii speciale ... (vezi toată discuția)
Storno factura
muzu
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema. Mi s-a facut o factura proforma din China pe care am achitat-o prin transfer bancar. Din pacate a aparut o ... (vezi toată discuția)