avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrare in posesie proprietate dupa reziliere contract ...
Discuție deschisă în Executare silită

intrare in posesie proprietate dupa reziliere contract inchiriere

Buna seara
Am inchiriat un apartament, ca proprietar, in urmatoarele conditii:
-termen 12 luni
-prima plata pentru 2 luni si o garantie reprezentand chiria pentru o luna, se platesc in termen de 3 zile de la semnarea contractului.
-plata se face in contul bancar nr......
- urmatoarele plati se vor efectua lunar, in prima zi a lunii, in avans pentru luna urmatoare.
- garantia se retine de catre proprietar in cazul denuntarii contractului de catre chirias in primul an de inchiriere.
Pot reintra in posesie daca nu au fost indeplinite conditiile initiale de plata dupa 3 zile? Daca nu a platit chiria, garantia, utilitatile, timp de 10 zile, pot retine din bunurile chiriasului ca si gaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 08:14, 11 Iunie 2011
Da daca a incalcat acordul chiriasul, puteti sa-l obligati la plata de daune-interese, si pagubiri din cauza nerespectarii clauzelor contractuale.
Contractul a fost autentificat, si inregistrat la registrul fiscal al DFPL-X ? Daca da il puteti investi cu formula executorie in evacuarea chiriasului.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias rau platnic blahblah blahblah In oct. 2006 am inchiriat apartamentul proprietate personala unei societati comerciale cu titlu de sediu reprezentativ. Au achitat chiria cu oaresce ... (vezi toată discuția)
Inchiriere garsoniera - ajutor anghelada anghelada Doresc sa inchiriez o garsoniera, modern mobilata si aranjata, cu utilitatia, acces internet, telefon, centrala etc... Intrebarile mele sunt: 1. atunci cand ... (vezi toată discuția)
Inchiriere cu probleme costy2010 costy2010 Detinem un apartament pe care l-am inchiriat acum aproape 4 luni pe baza unui contract facut la agentia imobiliara care a venit cu chiriasul. La data semnarii ... (vezi toată discuția)