avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartirea bunurilor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartirea bunurilor dupa divort

Am facut reparatii la casa mamei mele in timpul casatoriei(de fapt, am demolat-o aproape complet si am construit o casa mai mare). De drept casa e a mamei, dar de fapt eu am pus bani la construirea casei. Urmeaza sa divortez de sotia mea si vreau sa stiu daca ea poate sa obtina vreun drept asupra casei.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 19:44, 13 Iunie 2011
Sotia va avea un drept de creanta de 1/2 din valoarea imbunatatirilor .Daca se va constata ca prin modificaril;e aduse imobilul poate fi considerat unul nou va aveda un drept de proprietate de 1/2 si drept de superficie asupra terenului de sub casa .
Deci nu conteaza ca mama figureaza in acte ca proprietar si ca persoana care a facut modificarile, atat timp cat eu am contribuit cu banii, nu?
Daca proprietatul in acte este mama dv, casa nu intra in masa partajabila. Sotia va trebui sa introduca actiune importiva soacrei pentru recuperarea sumelor investite, daca va avea cu ce le dovedi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de creanta sau dr. de superficie? cristalina cristalina Situatia este urmatoarea:In timpul casatoriei pe terenul mamei sotului,ambii soti au construit o casa.In urma partajului ,sotia,a carei contributie este de 50% ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am? vasile s vasile s La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)