avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat privind Protectia Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat privind Protectia Muncii

Din dec 2009 am fost angajat la o firma. Abia in mai 2010 am reusit sa conving patronul sa-mi faca contract de munca. In momentul semnarii contractului am fost nevoit sa-mi fac demisia in alb (fara data), fara aceasta nu ma angaja. La sfarsitul lunii mai 2011 punctul de lucru s-a inchis, iar patronul mi-a spus ca sunt in concediu fara plata. Acum cateva zile mergand la el sa-i cer sa-mi dea actele sa le depun ptr somaj, mi-a spus ca mi-a desfacut contractul de munca in baza demisiei scrise la angajare spunandu-mi ca daca o sa-i plece un angajat el nu mai poate angaja pe postul respectiv timp de 1 an de zile.
Dupa ce ca am fost data afara abuziv, acum nici nu mai am dreptul sa iau somaj si nici salariul pe luna mai nu l-am primit.
Ce as putea sa fac in privinta asta?
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
Jacki3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:59, 13 Iunie 2011
faceti o reclamatie la ITM si apoi dati in judecata angajatorul pentru obtinerea salariilor neacordate.
Despre ce demisie este vorba? ... la angajare ati semnat o demisie in alb ?

Daca ati semnat asa ceva, din pacate, Codul Muncii nu reglementeaza si o astfel de situatie, in care salariatii sunt nevoiti a-si semna demisia in alb. Astfel, este imposibila sanctionarea angajatorilor de catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronii mi- au inchis cartea demunca precum mi as fi dat demisia in schimb eu nu am stiut nimik recompensa recompensa Patronii mi au inchis cartea de munca precum ca eu mi am dat demisia din luna februarie 2010 …insa eu nu am stut de acest lucru nimic pana acum cateva ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb danutzzap3 danutzzap3 Buna! Ma numesc Dana si am o mare rugaminte...mai exact o intrebare! Situatia e in felul urmator:in iun 2009 am savarzit o abatere disciplinara pentru care am ... (vezi toată discuția)
Desii au incheiat carte de munca cu 65.1, de pe data acum vor sa modifce conditiile concedierii mariiuca mariiuca Buna ziua.Ma vad nevoita sa cer din nou ajutorul dumneavoastra.Acum cateva luni va scriam ca angajatorul vrea sa restructureze postul dareu sa declar ca renunt ... (vezi toată discuția)