avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in alb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in alb

Buna! Ma numesc Dana si am o mare rugaminte...mai exact o intrebare! Situatia e in felul urmator:in iun 2009 am savarzit o abatere disciplinara pentru care am primit o sanctionare cu retrogadare din functie pt 3 luni si micsorarea sal,fiind gravida in ian 2010 am intrat in cic,acesta expira in dec 2011.Am instiintat compania ca intentionez sa-mi reiau activitatea,dar m-am lovit de refuz mai exact de amenintarea ca vor redeschide cazul ca sa-mi faca rau!la data convocarii disciplinare m-au pus sa scriu o demisie in alb caruia nu i-au dat nr de inregistrare..e legal asa ceva?In mom de fata am solicitat macar somaj,dar nu stiu la ce surprize sa ma astept!Ms
Cel mai recent răspuns: danutzzap3 , utilizator 12:27, 11 Noiembrie 2011
de reluat cazul nu au cum s-a fac. insa daca ati semnat acea demisie va fi fff. greu sa demonstrati ca nu ati dat-o de buna-voie acum.
N-au pomenit nimic de demisia respectiva,de aceea m-am gandit ca nu e legel daca nu are nr de inregistrare!
Multumesc frumos
Daca v-ati dat demisia in alb, nu le este greu s-o inregistreze acuma ... reluarea procedurii disciplinare pentru o fapta savarsita in iun 2009 nu mai au cum s-o faca intrucat : Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei. - art.252 alin.1 C.mun.

Prin urmare, depuneti cererea de reluare a activitatii si asteptati sa vedeti ce decizie ia angajatorul, in acest sens.

Invocati in cerere prevederile art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 , si anume: La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
atunci sa inteleg ca dem in alb e legala si o pot folosi impotriva mea fara probleme?
danutzzap3 a scris:

atunci sa inteleg ca dem in alb e legala si o pot folosi impotriva mea fara probleme?


Acest procedeu este nelegal , dar nu aveti cum sa probati ca vi s-a impus semnarea unei demisii in alb ... puteti sa dati angajatorul in judecata intrucat acesta din urma nu are dovada unui numar de inregistrare a respectivei demisii.

Din pacate, Codul Muncii nu reglementeaza si o astfel de situatie, in care salariatii sint nevoiti a-si semna demisia in alb. Din aceasta cauza , este imposibila sanctionarea angajatorilor de catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

Alte discuții în legătură

Demisia "in alb" Anonymus90 Anonymus90 Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu referire la aceasta demisie \\\\"in alb\\\\". Este o metoda folosita cel putin in cadrul firmei SC. C. S.A. al carei ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara sau demisie ??!!?? Monica H. Monica H. unui salariat i s-a intocmit referat privind o abatere disciplinara savarsita. ulterior acestui referat (dar inainte de inceperea cercetarii disciplinare) ... (vezi toată discuția)
Sfat privind protectia muncii Jacki3 Jacki3 Din dec 2009 am fost angajat la o firma. Abia in mai 2010 am reusit sa conving patronul sa-mi faca contract de munca. In momentul semnarii contractului am fost ... (vezi toată discuția)