avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... impozitare avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

impozitare avocat stagiar

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:

In ianuarie 2011 am depus declaratia estimativa de venit pentru anul 2011. Tot atunci am platit si prima transa calculata. In mai 2011, am depus declaratia privind venitul realizat pe anul 2010, in baza careia astept acum regularizarea.
Surpriza a aparut cand am fost informata ca din cauza ca nu am depus in mai INCA o declaratie estimativa, cea depusa in ianuarie nu mi se mai ia in considerare, prin urmare venitul pe 2011 a fost considerat egal cu cel din 2010 si transele recalculate.
Va rog sa ma ajutati sa combat parerea celor de la AF, nu se poate sa fie complet anulata o declaratie pentru care se stabileste de altfel un termen limita de plata anterior celui pentru declaratie de venit estimat.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:06, 14 Iunie 2011
Declarația 220 se depune de către:
— contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului;
— contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi și cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum și cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior, odată cu declarația privind venitul realizat;
— contribuabilii care determină venitul net pe bază de norme de venit și care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, odată cu cererea de opțiune, până la data de 31 ianuarie a anului fiscal.
In cazul ca veniturile estimate pe 2011 sunt mai mici cu 20% fata de 2010 probabil ca cei de la fisc doreau o justificare a reducerii estimarii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - declaratiile 200 si 220 impreuna? wasssu wasssu Am depus declaratia 200 fara 220 si mi-a venit impunere de plata pentru venitul anticipat pentru sumele din declaratia 200? Se mai poate face ceva sa schimb, ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere declaratia 220 Silvasanu Silvasanu Buna ziua, La inceputul anului, in 2 ianuarie 2014 am intrebat cand se depune, printre altele, declaratia 220 si mi s-a spus ca pana in 31 ianuarie ,iar acum ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 si 220 danabobo danabobo Buna ziua,stie cineva daca a aparut formularul 200 si 220 pentru veniturile realizate in anul 2011? (vezi toată discuția)