avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier soldat cu deces
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier soldat cu deces

accident rutier : motociclist aflat pe drum cu prioritate, a fost surprins de un autovehicol ce iesea de pe o strada adiacenta cu cedeaza trecerea. motociclistul cauta sa evite impactul frontal, sare de pe motor si loveste in cadere bara din spate a celui care iesise fara sa se asigure de pe strada cu cedeaza trecerea. Dupa 2 zile de spitalizare, motociclistul decedeaza. In aceasta situatie ce se intampla cu cel care a provocat accidentul? mentionez ca alcoolemia era in limite legale, iar el sustine ca nu stie ce s-a intamplat. Poate fi actionat in justitie pentru daune? Carnetul de conducere i-a fost deja suspendat pana la solutionarea cauzei insa, pe motociclist nu il mai poate invia.. Va rog spuneti-mi cum se procedeaza..A murit un om de 42 de ani .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:48, 30 Mai 2012
Va urma o ancheta, se va deschide dosar penal, va fi cercetat de catre parchet si daca se va dovedi ca soferul este vinovat, in functie de probele aflate la dosar, se va face incadrarea juridica a faptei; in functie de incadrarea juridica se va trimite dosarul la instanta sau nu, daca se va judeca, judecatorul va putea stabili o pedeapsa in functie de gravitatea faptei, de elementele concrete din dosar, de proble administrate.
gravitatea faptei? ce poate fi mai grav decat asta?
va multumesc pentru amabilitate
Toate daunele pe care le-a provocat se platesc de catre asiguratorul sau RCA inclusiv cheltuieli de inmormantare, pomeni etc si chiar pensii pt urmasii sai daca exista inclusiv despagubiri morale pe care le pot primi urmasii lui. Angajativa un avocat care sa va ajute sa faceti tot ce trebuie in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
multumesc din suflet pentru raspunsul Dvs.
ma tem ca se incearca musamalizarea acestui accident nenorocit , mergand pe principiul ca ..cel ce nu mai este e de vina..
Magariile se fac prin intermediul expertizei care va fi ceruta de politie pt stabilirea conditiilor producerii accidentului. Atentie mare la aceasta expertiza, ca va trebui sa arate ca accidentul putea fi evitat, altfel se va da NUP pentru sofer chiar daca un om a murit nevinovat. E bine sa va angajati un expert tehnic auto consultant la expertiza.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
amcteam, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)