avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident auto

Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit in fata,am tras stanga si i-am lovit in partea fata motor aruncandu-ma in partea dreapta sant unde m-am rasturnat. Eu am scapat doar cu o fractura de coloana dar ceilalti pasageri, cel din dreapta a decedat si soferul a scapat (purta centura). Ei aveau semnul de cedeaza,iar eu o limita de 70. Probabil aveam mai mult decat 70 dar nu mai mult de 100,sunt curios ce se va intampla mai departe,ma refer daca o sa am si eu in proces parte de vina sau am sa fiu doar victima. Multumesc anticipat (eu aveam un opel insignia iar ei aveau un ford fiesta din 92-98).
Cel mai recent răspuns: ZachIonut , utilizator 09:21, 23 August 2015
Nu are relevanta marca vehiculelor implicate in accident, puteati sa aveti Ferrari iar ceilalti o caruta.

Avand in vedere ca in urma accidentului au rezultat victime dintre care si una decedata se va dispune de catre organul de cercetare efectuarea unei expertize tehnice auto judiciare.

In raportul de expertiza se concluzioneaza asupra dinamicii producerii accidentului, vitezei avute in momentul impactului, posibilitatii evitarii accidentului, etc.
Sunt anumite obiective care sunt stabilite de catre organele judiciare in vederea clarificarii aspectelor producerii accidentului.
Expertiza tehnica se va dispune numai in cazul in care din cercetarea la fata locului efectuata de politie nu rezulta clar vinovatia conducatorilor auto implicati in accident.
Expertiza se poate efectua si la solicitarea uneia dintre parti nemultumita de concluziile politiei sau procurorului.

In cazul in care se va constata ca in momentul impactului aveati o viteza mai mare decat limita legala prevazuta pentru sectorul de drum in care s-a produs accidentul se va retine si in sarcina dvoastra savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.
Multumesc, sa facut ceva de genu la fata locului si de aceia mi-au si inapoiat permisul de conducere,dar ma gandesc ca au sa intre mai detaliat. In articolul de ziar sa declarat asta

"Se confirmă neacordarea de prioritate drept cauza accidentului din această dimineață. Conform informațiilor oficiale transmise de Poliție, „un bărbat de 59 de ani, din localitatea ......., în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier Cedează Trecea şi nu a acordat prioritate de trecere la intrarea de pe drumul judeţean”. Mașina pe care a lovit-o era condusă regulamentar de un tânăr de .. de ani, din comuna ''....... Urmează ca polițiștii să continue cercetările în acest dosar."
Nu credeti ce scriu ziarele ptr ca jurnalistii interpreteaza in felul lor informatiile primite de la politisti sau sunt interpretari personale ale acestora.
Chiar daca aveati prioritate daca se constata in urma expertizei ca aveati 71 km/h se poate retine culpa comuna, bineinteles intr-o anumita masura.
Poti calca legal un pieton care traverseaza un drum public printr-un loc interzis atata timp cat respecti regulile de circulatie pe sectorul de drum respectiv.
Faptul ca nu v-a fost retinut permisul nu inseamna in mod neaparat ca nu ati avut o parte de vina in producerea accidentului.
Chiar dvs. spuneti ca aveati peste 70 km/h iar viteza se poate determina dupa urmele de franare si alte criterii.
Da,Corect,Multumesc pentru informatii.In ce masura afecteaza in cazul unei culpe comune despagubirea data de asigurare mie (daca mai este cazul) si ca si timp cat o sa tina tot procesul?
Nu poate aprecia nimeni cat poate dura un proces, sunt multi factori care pot interveni, poate dura si 3 ani, mai mult sau mai putin.
In cazul unei culpe comune asiguratorii vor despagubi functie de culpa retinuta fiecarui conducator auto.

Alte discuții în legătură

Accident mortal la manastirea ghighiu rrrrrr rrrrrr sotul meu a fost implicat in acest accident ,el circula pe un drum cu prioritate iar decedatii ieseau dintr- un drum fara prioritate,neasigurandu-se i- au ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)