avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Chelt. Executare Silita Foarte Mari
Discuție deschisă în Executare silită

Chelt. Executare Silita Foarte Mari

Am o hotarare judecatoreasca investita cu form. exec. pentru drepturi salariale. M-am adresat executorului de un an de zile incheiat. Nu s-a rezolvat nimic si nici nu se intrezaresc perspective...
Am motive intemeiate (dar nu si probe!) sa cred ca acesta nu-si indeplineste corect atributiunile legale - cel putin !...
In plus, se incearca intimidarea mea pt a renunta la executare, inclusiv prin impunerea unor sume prea mari (pentru mine) legate de ch de executare, in asa fel inct sa fiu determinat sa nu mai platesc si inplicit sa renunt.
cum sunt stabilite preturile pe care le pot impune executorii?
se poate ca o "editere proces-verbal de constatare" sa coste 100 ron + tva ?

in cat timp trebuiesc platite sumele solicitate de catre executor?

multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
imeime, utilizator
Cel mai recent răspuns: imeime , utilizator 15:42, 16 Iunie 2011
Din pacate onorariile executorilor judecatoresti sunt destul de mari.
Angajati un avocat care sa va reprezinte in aceasta faza si veti vedea ca in scurt timp veti avea banii.
Mai mult, puteti depune impotriva administratorului societatii debitoare o plangere penala pentru neplata drepturilor salariale stabilite prin hotarare care il va face sa va achite acesti bani de urgenta...
Bafta!
Si eu as merge tot pe plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
Codul muncii art. 261. [neexecutarea plăţii salariului]
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
jocandi causa a scris:

Si eu as merge tot pe plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti.


stiti care e problema ?... debitoarea este o societate comerciala cu f. f. mare influienta in zona...!... si ce-o sa se-ntample?... respectivul o se aleaga cu amenda, pe care nici p'aia n-o s-o plateasca... iar plangerea penala - chiar daca este favorabila - nu inseamna neaparat ca-mi incasez banii restanti...!
eu as vrea sa dau in judecata executorul si sa-l si schimb!
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
imeime, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate schimba 'unilateral' executorul judecatoresc ? imeime imeime Am o hotarare judecatoreasca investita cu form. exec. pentru drepturi salariale. M-am adresat executorului de un an de zile incheiat. Nu s-a rezolvat nimic si ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca boccca boccca am o hotarare judecatoreasca prin care fostul angajator trebuie sa-mi plateasca drepturile salariale neacordate (definitiva si executorie, cu drept de recurs, ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila comanm comanm O cunostinta apropiata a fost data afara de la servici fara decizie si fara nici o motivatie A dat in judecata firma angajatoare si a obtinut in instanta o ... (vezi toată discuția)