avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Firma cu sediu social la cabinet avocat - inregistrare ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Firma cu sediu social la cabinet avocat - inregistrare in scopuri de TVA

A reusit cineva sa inregistreze in scop de TVA o societate ce are sediul social la cabinet de avocat, odata cu intrarea in vigoare a Ordinului MFP nr. 1984/2011?

Mai exact: mi s-a refuzat inregistrarea in scop de TVA a unei societati nou infiintate pe motiv ca firma isi are sediul la Cab. de avocat, chiar daca in rest erau indeplinite criteriile privind punctajul si bonitatea asociatilor/administratorilor.

Solutii??

Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
madalinaoprea, utilizator
Cel mai recent răspuns: florentza , utilizator 16:35, 30 Iunie 2011
Declarati un alt sediu care va fi acceptat...
da...insa pe mine ma intereseaza sa pot oferi clienitilor servicii de stabilire a sediului la avocat. Exista situatii in care aceasta varianta este cea mai indicata pentru o societate.... insa se pare ca cineva s-a gandit sa ne mai diminueze din atributii.
Se intelege ca sediul avocatului va fi unul provizoriu. Urmeaza sa se deschida unul real si atunci poate sa isi inregistrez in scop TVA daca implineste celealte conditiile stabilite in ordinul mai sus mentionata. Nu e un problema de atributii, ci de frica libertatea economica in Romania, din cauza operatiunile fraudulente cu TVA ale unei organizatiilor criminale.
madalinaoprea a scris:

da...insa pe mine ma intereseaza sa pot oferi clienitilor servicii de stabilire a sediului la avocat. Exista situatii in care aceasta varianta este cea mai indicata pentru o societate.... insa se pare ca cineva s-a gandit sa ne mai diminueze din atributii.


Vedeti dvs, tocmai asta NU vor legiuitorii....nu mai vor sa prospere gazduirile acestea la sediul cabinetelor si nu in dauna avocatilor - problema este la societatile comerciale. Daca aveau ceva cu avocatii, interziceau (sau scurtau sa zicem la o luna or smth) gazduirea temporara a sediilor sociale la cabinetele de avocatura. Nu zic ca este bine, dar problema este tocmai la TVA, altfel poti gazdui cate SC doresti la cabinet....si sa fim seriosi, o SC serioasa se gazduieste la cabinet avocat doar cat sa isi caute alt sediu OK, si nu vad de ce nu poate sa "reziste" in acest timp ca neplatitoare....
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
Alex Chiciu, Avocat
Art. 4 Or. MFP : ...Daca, drept urmare a verificarii efectuate, rezulta ca persoana impozabila nu desfasoara activitati economice la sediul social/domiciliul fiscal sau la sediile secundare, in conditiile prevederilor art. 15 alin. (1) din Legea nr. 359/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, persoana impozabila nu este inregistrata in scopuri de TVA, fara a se mai efectua verificarea celorlalte criterii

Daca o societate are sediul social in cadrul unui cabinet de avocat (unde nu desfasoara activitati economice) si desfasoara activitati la un sediu secundar, se mai refuza inregistrareain scopuri de TVA?
Sincer nu-mi dau seama daca acel "sau" - conjunctie disjunctiva (vai de ministrul educatiei noastre)- da posibilitatea de a nu desfasura activitatati economice la unul din sediile societatii (fie la cel secundar, fie la cel social). Sper sa nu ma fi complicat si mai mult in intrebare......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire temporara sediu social srl la cab de avocat ContSters79137 ContSters79137 Am un client care imi solicita stabilirea temporara a sediul unei SC la sediul cabinetului meu. Aveti idee ce acte imi cere registrul comertului, in afara ... (vezi toată discuția)
Platitoare de tva sau neplatitoare di_c_carmen di_c_carmen Buna ziua! Vreau sa deschid o Intreprindere individuala cu obiectul de activitate Prestari servicii - reparatii auto si achizitii si vanzarea de piese auto si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ca platitor de tva za_creature za_creature Tocmai am infiintat un SRL care produce software la comanda, in care sunt unic asociat si administrator. Doresc in continuare sa ma inregistrez ca platitor de ... (vezi toată discuția)