avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare ca platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare ca platitor de TVA

Tocmai am infiintat un SRL care produce software la comanda, in care sunt unic asociat si administrator. Doresc in continuare sa ma inregistrez ca platitor de TVA, pentru a putea deduce TVA-ul pentru costurile producerii de software, (curent, chirie si costuri de intretinere pentru sediul social si sediul secundar, echipamente electronice, etc.).
Mentionez ca sediul social l-am stabilit temporar la un cabinet de avocatura, dar activitatea de dezvoltare o voi desfasura de la un sediu secundar, punct de lucru, si cifra de afaceri va fi cel mai probabil sub plafonul de 35000 EUR / an
Conform OMFP 1984/2011, in urma inregistrarii ca platitor de TVA prin optiune, ANAF va efectua un control la sediul social, prin care se va asocia un scor in functie de asociati (cetatenie, cazier fiscal, pozitia de asociat in alte firme in statut de insolventa) si starea sediului social.
Intrebarile mele sunt:

1. Care sunt criteriile pentru acordarea scorului sediului social. In 1984/2011 e mentionata o anexa 3 pe care eu nu am gasit-o.
2. In situatia in care declar ca nu imi voi desfasura activitatea la sediul principal, ci la sediul secundar, controlul si criteriile vor fi repartizate la sediul secundar, unde sa va desfasura activitatea?
3. Ordinul 1984 a fost abrogat in decembrie 2011, iar in ordinul 2795/2011 care (cred ca) il inlocuieste, din ce am inteles eu, nu specifica nimic legat de controale la sediul social sau sediile secundare, doar o declaratie pe proprie raspundere ca activitatea nu poate fi desavarsita la cabinete de avocatura. Care e procedura si care sunt conditiile de inregistrare a platitorilor de TVA in 2012?
Cel mai recent răspuns: pedro_ro85 , utilizator 17:39, 30 Mai 2012

daca "cifra de afaceri va fi cel mai probabil sub plafonul de 35000 EUR / an" de ce doriti sa va inregistrati ca platitor de TVA ? ca neplatitor,veti include TVA din facturile furnizorilor in pretul de achizitie,deci va intra pe cheltuieli. sugestia mea este sa nu va inregistatrati ca platitor de TVA atat timp cat sunteti sub plafonul de 35000 euro.


Intrucat dezvolt software la comanda, majoritatea clientiilor mei vor fi persoane juridice, si vreau sa le ofer posibilitatea de a-si deconta mai departe TVA-ul pe produsele software pe care le livrez.
S-a mai rezolvat ceva cu firmele nou infiintate cu sediu social la cabinet de avocatura?
Pot fi platitoare de TVA acum? As dori sa-mi deschid o firma si nu am sediu si nici posibilitatea sa inchiriez un spatiu. Firma trebuie sa fie neaparat platitoare de tva. Daca nu pot face sediul la un cabinet de avocatura ce alte solutii as avea? Exista alte spatii care se inchiriaza cu maxim 1000 de lei pe an pentru sediu social pe hartie? Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
pedro_ro85, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu sediu social la cabinet avocat - inregistrare in scopuri de tva madalinaoprea madalinaoprea A reusit cineva sa inregistreze in scop de TVA o societate ce are sediul social la cabinet de avocat, odata cu intrarea in vigoare a Ordinului MFP nr. ... (vezi toată discuția)
Ordin nr. 1984 din 11 mai 2011 loredana.m loredana.m Buna, poate cineva sa-mi spuna daca Ordinul nr. 1984 din 11 mai 2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA este ... (vezi toată discuția)
Omfp 1984/2011 Ana Muntianu Ana Muntianu In Monitorul Oficial nr. 361 din 24 Mai 2011 s-a publicat OMFP 1984/2011, ce stabileste ca [b][u]inregistrarea in scopuri de TVA[/u][/b] se poate face dupa un ... (vezi toată discuția)