avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA pot recupera t.v.a.-ul, cum?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

pot recupera t.v.a.-ul, cum?

Buna ziua.Am infiintat o firma si trebuie sa fac o investitie de 35000 euro(autoutilitare,tehnica de calcul,aer conditionat,ferestre termopan,etc) pe facturi. Eu nu sunt platitor de tva, dupa ce cumpar tot pot cere recuperarea t.v.a.-ului?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:04, 22 Iunie 2011
Puteti cere recuperarea TVA prin procedura simplificata daca suma TVA-ului de recuperat este mai mica de 10.000 ron; procedura simplificata inseamna fara control, vi se dau banii, controlul urmand ulterior daca considera ei ca este cazul.

Daca suma este mai mare, puteti cere rambursarea TVA care se va efectua in urma unui control.
Sau puteti folosi metoda clasica, si anume sa va deduceti TVA-ul din valoarea facturilor de vanzare pe care le veti face ulterior pe firma.
:) neplatitorii de tva nu pot recupera tva aferente achizitiilor, aceasta se include in costul investitiei.
Buna ziua. Un utilizator i-mi spune ca nu pot recupera t.v.a.-ul pentru ca neplatitorii de t.v.a. nu-l pot recupera. Care este varianta corecta? Va multumesc.
d-l contabil nu a observat ca nu sunteti platitor de tva si de aceea v-a raspuns in consecinta.

art. 145 cod fiscal
Sfera de aplicare a dreptului de deducere
(1) Dreptul de deducere ia naştere la momentul exigibilităţii taxei.
(2) Orice persoană impozabilă are dreptul să deducă taxa aferentă achiziţiilor, dacă acestea sunt destinate utilizării în folosul următoarelor operaţiuni:
a) operaţiuni taxabile

firma dvs. nu realizeaza operatiuni taxabile, aplicand regimul special de scutire pentru intreprinderi mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Sunt persoana fizica inregistrata in scopuri de TVA din 01.03.2013-aplic tva la incasare Principalele venituri sunt cele din silvicultura, care ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva teiu teiu Buna ziua , am si eu nevoie de un sfat de la dvs: Doresc sa contest decizia DGFP cu privire la rambursarea de TVA in cazul de mai jos; cum pot sa castig ... (vezi toată discuția)
Taxa pe valoare adaugata pentru leasing financiar imobiliar valco valco pentru un imobil,sediul firma am incheiat un contract de leasing financiar sales &lease back .Destinatia imbobilului este pentru activitati de birou si ... (vezi toată discuția)