Am si eu un teren micut unde as vrea sa fac o casa, dar problema este ca primaria nu vrea sa ne dea autorizatie de constructie deoarece PUZul facut pt zona trece peste teren. PUZul e facut din 2002 si nici acum nu au inceput sa construiasca si nici nu cred ca au cum deoarece se intinde pe foarte multe terenuri si ar costa primaria sume fabuloase sa il cumpere de la proprietari. In mare parte consta intr-o sosea mare verticala care nu duce nicaieri si nu are nicio utilitate, sunt convins ca e facut doar pt a bloca constructia pe terenurile respective. Intrebarea mea este ce se poate face pentru a schimba PUZul si a putea obtine o autorizatie de constructie pt acel teren?
PUZ-ul se aproba de catre Consiliul Local pe baza documentatiei intocmite de Directia Arhitect Sef din Primarie.Modificarea (schimbarea) unui PUZ aprobat, urmeaza aceeasi cale.Legal, PUZ-ul nu poate fi aprobat decat dupa ce a fost adus la cunostinta publica.Deci trebuie sa va adresati Consiliului Local in scris dvs. singur sau impreuna cu ceilalti proprietari de terenuri, solicitand clar si argumentat ceea ce doriti si aratand dezavantajele situatiei actuale pentru dvs. si pentru localitate.Materialul scris sa fie inregistrat cu numar si data la registratura primariei si daca se poate sa il multiplicati si sa il adresati fiecarui consilier local nominal, pentru a fi siguri ca le-a ajuns la cunostinta.Folositi si calea audientelor la consilierii locali, in special la cei care fac parte din comisia de urbanism.Nesolutionarea problemei dvs. pe calea petitiei va da dreptul de a actiona in judecata pe calea contenciosului admnistrativ.
Am si eu o problema legata de un PUZ. Sunt proprietar al unui teren de 350 m2 pe care vreau sa fac o casa P+M, dar la primarie mi-au spus ca in zona aceea sunt prevazute blocuri P+3. Acest teren a fost retrocedat abia in 2007. S-a depus o cerere de retrocedare din 2005 mai, iar acest PUZ s-a aprobat in 2006 ian. Intrebarea mea este urmatoare: Are primaria dreptul sa ma oblige sa construiesc blocuri pe acest teren, atat timp cat terenul cu pricina era in litigiu (nici al meu, nici al primariei)?
cine ma poate ajuta si pe mine. am cumparat o casa pe legia 112 si terenul e cu chirie am 285 mp si un vecin a sparg gardul meu si a facut douo garduri si o camara .am fost la primaria dar nu vor sa ia nici o masura de demolare nu are nici un act pe teren. dar cei de la apolodor unde platesc chiria mea zis sa aduc un expert agreiat de tribunal casa faca masuratori pe teren sa vada unde am eu 285 mp . si nu stiu daca pun un expert judiciar poate sa faca masuratori si sa pot demola si pe vecina . [bang] id meu e marius25822003#-o
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pud aprobat ilegal
marius12
Buna Ziua! am si eu o problema cu primaria sec 2 am cumparat o casa pe legia 112 si terenu e cu chirie #-o
un vecin a spart gardul meu si a intrat in curte ... (vezi toată discuția)