avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical nu se plateste daca nu ai minim 3 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical nu se plateste daca nu ai minim 3 luni lucrate ?

Am si eu o intrebare... Lucrez la o firma de IT de 2 luni si am fost 11 zile in concediu medical pe care il am de la spital deoarece am fost internat. Mi s-a spus ca daca nu am minim 3 luni lucrate nu mi se plateste concediul medical si sa aduc adeverinta de salariat de la fostul job cu care sa dovedesc ca sunt platitor catre cnas ca sa imi plateasca zilele de concediu medical ca asa spune legea... Este adevarat ? Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
MaTr1cE, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 23:01, 10 Septembrie 2014
Pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănatate, persoanele asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate trebuie să aveti un stagiul minim de cotizare de o lună realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Baza de calcul a indemnizatiei se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca trebuie sa am minim o luna lucrata la firma actuala...ceea ce inseamna ca nu trebuie sa umblu pe la fostul loc de munca sa fac rost de acea adeverinta, iar angajatorul curent este obligat sa imi plateasca concediul medical ?!

Multumesc !
Angajatorul actual are nevoie de adeverinta cu veniturile obtinute la fostul loc de munca, pentru a va putea calcula indemnizatia de concediu medical.
In ceea ce priveste plata indemnizatiei, este obligat sa faca acest lucru.
MaTr1cE a scris:

Sa inteleg ca trebuie sa am minim o luna lucrata la firma actuala...ceea ce inseamna ca nu trebuie sa umblu pe la fostul loc de munca sa fac rost de acea adeverinta, iar angajatorul curent este obligat sa imi plateasca concediul medical ?!

Multumesc !


Daca ati fi citit mai bine raspunsul dat , ati fi vazut ca este nevoie de acea adeverinta , intrucat baza de calcul a indemnizatiei o constituie media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Am inteles, multumesc !
Chiar azi am sunat la fostul job si mi-a spus ca imi da acea adeverinta fara nici un fel de problema.

Alte discuții în legătură

Concedii medicale stoicavioleta17 stoicavioleta17 Un salariat incadrat la 01/11/2011 care din 08/11/2011 este in concediu medical.Cum calculez baza de calcul a indemnizatiei avand in vedere ca nu are nici ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pandatao pandatao Buna ziua! In luna februarie am fost angajat din somaj pe perioada determinata mai mica de 12 luni. Am avut un accident rutier si acum sunt in concediu ... (vezi toată discuția)