avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am facut implinit 3 ani de la separarea consensuala, conform legii italiene, acum la sfarsitul lui iulie avocatul meu in italia a depus actele pentru divort. in romania, sotul meu m-a dat pentru divort, iar in septembrie va fi proba cu martori. daca in septembrie fac dovada ca am inceput divortul in italia conform legii, dupa implinirea celor 3 ani de la separare, se va suspenda divortul de aici?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:29, 29 Iunie 2011
In Italia divortul dureaza 5 ani.
Incercati sa rezolvati divortul in Romania.
Sau dvs. vreti sa taraganati?
nu vreau sa taraganez, dar conform separarii din italia copilul mi-a fost incredintat mie. casa, masina pentru care am girat o plateste el, pensia alimentara e de 500 de euro pe care nu a platit-o decat dupa ce am depus o plangere si acum e obligat sa o plateasca, ma tem ca toate aceste hotarari nu vor mai fi valabile. avem o casa cumparata in italia, niste obiecte de valoare, ma tem ca instanta romaneasca nu poate hotari asupra lor, noi lucram in italia, suntem rezidenti, ma tem de sentinta din romania. va multumesc
Ar trebui ca avocatul dvs. sa studieze temeinic situatia.
Daca exista un proces pe rol in Italia se poate respinge actiunea din Romania.
Insa...are si dreptul la divort mai rapid decat in Italia.De aceea ziceam ca avocatul dvs. trebuie sa isi faca temele pentru a nu avea surprize neplacute...
Situatia nu cred ca este asa simpla cum pare...
da, nu e simpla, timp de 5 luni divortul din romania a mers doar pe exceptii, abia in septembrie va fi infatisarea cu martori. sotul meu m-a mai dat pentru divort in romania si s-a respins pe baza necompetentei instantelor romanesti. noi suntem rezidenti in italia, acolo lucram, acolo studiaza fiul nostru, iar separarea am facut-o dupa intrarea noastra in U.E. normal ar trebui ca instanta competenta sa fie cea italiana. ma gandeam sa schimb avocatul din romania, chiar nu stiu ce sa fac. un divort in italia e mai scump, nu pot spune ca nu imi permit, dar necesita un efort mai mare si e greu pentru ca am si un copil. va multumesc!
Din cele expuse de dvs. rezulta ca ati ajuns pe fond ceea ce inseamna ca divortul se va finaliza in Romania.
Daca cumva nu va convine solutia instantei in apel puteti relua rejudecarea pe exceptii sau pe fond.
La o prima vedere nu se pare ca ati fi totusi afectata de un divort in Romania.Problema cu pensia nu prea am inteles-o...

Alte discuții în legătură

Separare in italia andrada1979 andrada1979 Ciao..as vrea sa va supun atentiei cateva intrebari:cetateni romani , casatoriti in italia..de curand am obtinut separarea aici prin doar 2 audiente ptr ca el ... (vezi toată discuția)
Separare căsătorie in italia fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, am nevoie de sfaturile dumneavoastră. Mama mea este stabilita de 14 ani in Italia și tot de atunci se afla intr-o relație cu un cetățean ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu minor încheiată în italia, divorț românia? Teoprofmua Teoprofmua Bună ziua Parintii minorului 3 ani sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)