avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata

Lucrez in administratia centrala cu finantare de la bugetul de stat.
1.Un angajat X are CIM pe perioda nedeterminta, dar suspendat din motive de formare profesionala. In curind se implinesc 3 ani de la suspendarea respectivului CIM (31.07.2011). Pe aceasta perioada am angajat pe Y cu CIM pe perioada determinata, incepind cu 28.09.2008, dar anul trecut cei de la Personal au incheiat cu Y un act aditional unde se specifica expres ca perioada CIM se termina pe 31.07.2011.
2.Colegul Y este nominalizat intr-un proiect de grant cu finantare de la alt minister. Proiectul se termina pe 30.10.2011, iar noi avem nevoie de respectivul sa termine proiectul respectiv. Colegul Y primeste ceva cheltuieli de personal pe perioada grantului.
4. Orice discutie cu cei de la Personal are ca final: Y pleaca incepind cu data de 31.07.2011.
5. In contractul de grant, daca intervine orice modificare in echipa de grant (in special terminarea CIM) Autoritatea Contractanta trebuie notifica si de consecinta echipa reinnoita.
6. Solicitare de asistenta: cum am putea sa-l mentinem pe Y pina la terminarea proiectului.
Va multumesc. Florin
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 1 Iulie 2011
Potrivit art.82 ali.(3) Codul muncii,republicat, CIM pe durată determinată poate fi prelungit și după expirarea termenului inițial,cu acordul părților,pentru perioada realizării unui proiect,program sau al unei lucrări.Textul instituie o excepție de la regula potrivit căreia CIM poate fi prelungit doar de 2 ori.Dacă apare necesitatea realizării unui proiect,program sau lucrări,CIM poate fi prelungit,indiferent dacă salariatul se află în executarea termenului de 36 luni sau de executare a unui CIM succesiv.
Deci,chiar dacăcontractul este deja în prelungire,el va putea fi prelungit din nou în cazul unui proiect,program sau lucrare.
Succes.
ghineaion a scris:

.......Textul instituie o excepție de la regula potrivit căreia CIM poate fi prelungit doar de 2 ori........



Codul Muncii nu mai prevede aceasta exceptie .. prin urmare , odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.40/2011, Codul Muncii nu mai prevede numarul maxim de prelungiri care se pot face inauntrul termenului pentru care se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata.
Excepția nu se referă la nr. de prelungiri ci la faptul că se poate prelungi CIM-ul în cazul unui proiect,program sau lucrare,bineînțeles cu respectarea prev. art. 83 C.muncii.De asemenea trebuie să aveți în vedere și prev. art. 82 alin. (4) C.muncii unde se stipulează că „ Între aceleași părți se pot încheia succesiv cel mult 3 CIM pe durată determinată”.Ar fi o problemă doar dacă titularul postului se prezintă la muncă,art. 84 alin. (2) C.muncii.
Prelungirea unui c.i.m. inseamna ceva, iar incheierea inseamna altceva ...

Codul Muncii republicat prevede clar ca : Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari. - art.82 alin.3 C.mun.
In acest caz, nu se mai prevede niciun numar maxim de prelungiri ... astfel incat , in tacerea legii, prelungirea duratei unui c.i.m. inauntrul termenului de 36 de luni se poate face de mai multe ori fara a avea o limitare impusa de lege.

Referitor la art.82 alin.4 C.mun. , si anume ca , intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata, aceasta implica trei situatii de genul se incheie un c.i.m. si se va incetar acest c.i.m.
In acest caz, legea impune un numar maxim de aceste situatii, si anume 3(trei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim legala ? silvia99 silvia99 in cazul unui cim pe perioada determinata astfel: 12.11.2010-31.01.2011 28.02.2011-30.04.2011 30.04.2011-1.08.2011 1.08.2011-30.09.2011 SE mai poate ... (vezi toată discuția)
Cim det de cate ori??!! ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, am un cim determinat 3 luni pe perioada creşterii temporare a activitaţii angajatorului . cum e recomandat , sa se faca prelungiri? cate ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata ionelaminca ionelaminca Buna ziua. Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il ... (vezi toată discuția)