avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua.
Contractul de munca pe perioada determinata ,sa zicem initial de 3 luni, de cate ori si pe ce perioada se poate prelungi?Este in regula sa il prelungesc de cate ori vreau timp de 36 de luni?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 9 Septembrie 2015
C.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.

Art.82 C.mun.:
....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Buna ziua,

nu puteti proceda asa. Art.82 alin. 4 din Codul Muncii spune ca nu se pot incheia decat 3 contracte succesive pe perioada determinata intre aceleasi parti.
costiboncu:

1. Prelungirea unui CIM nu inseamna un alt CIM, unul nou.

2. Este acelasi CIM pe care il prelungesc de mai multe ori dar fara a se depasi cele 36 de luni.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Codul Muncii nu face nicio referire la numarul de prelungiri. Vedeti textul articolului mentionat de mine.
Intr-adevar, Codul Muncii nu face referire la numarul de prelungiri, doar la contracte succesive pe care le si defineste ca fiind contractele incheiate in termen de 3 luni.

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă cer ajutorul: am un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat iniţial de la 29.04.2011 la 30.12.2011 (8 luni). S-a prelungit, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)