avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Eternul leasing...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Eternul leasing...

Va rog sa ma ajutati un pic pentru ca deja nu mai stiu ce sa fac. Am un contract de leasign la RCI Leasing pentru un Renault (camion - duba). Nu am primit niciodata (din aprilie 2007) facturile aferente leasingului. Am incercat sa protestez atit telefonic, ci si prin mail-uri trimise si in ultima instanta in septembrie 2007 prin neplata a 3 facturi (care oricum nu mi le trimisesera) insa m-am trezit cu un CEC in banca pe valoarea restanta astfel fiind nevoit sa achit debitul. Vazind ca nu am cu cine discuta pentru ca remarcile lor au fost de genul "nu raspundem daca facturile nu ajung la dumneavoastra, trebuie sa achitati debitul conform scadentarului primit" am dat mail-uri lunar si mi-au trimis lunar facturile pe email aferente lunilor in curs, facturi ce au fost achitate.

Insa ... mai am facturi de genul : in decembrie 2007 - facturi normale (leasing + casco) pe care mi le-au trimis la solicitarea mea si (descopar ieri) o alta factura in valoare de 2950 RON care nu am primit-o, nu au trimis-o si astept azi sa vad ce reprezinta. Cert este ca o am scadenta din decembrie si nefiind achitata acum ei solicita sa imi ia masina pentru acest motiv. Acelasi lucru l-am patit si anul trecut in mai cind au emis o factura de 7000 RON (taxa prima inmatriculare) de care nu m-a anuntat nimeni si m-am trezit cu ea pe cec-ul pe care l-au bagat in banca fara nici o notificare!

Trebuie sa gasesc o solutie pt acest contract. Le-am spus ca in masura in care imi trimit nu prin posta ci cu un curier facturile, sunt dispus sa platesc eu transportul lor, primesc facturi o groaza de la multe alte firme si nu am probleme. Personal eu cred ca nu le trimit. m facut si adresa pentru schimbarea adresei de livrare insa nimic.

Va rog sa imi dati o idee dak cunoasteti fenomenul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: teleptean , utilizator 14:50, 3 August 2008
Veste buna pentru tine este ca-ti vei putea recupera taxa de prima imatriculare daca ai achitat-o!
Din cate mai stiu cand ai incheiat contractul ai primit un scandentar si chiar daca nu primesti facturile poti sa achiti ratele pe baza scandetarului, eventualele diferente de curs le poti clacula si tu daca stii la ce data se intocmeste factura si orientandu-te dupa cursul din contract.
Depinde si de firma de leasing cat este de serioasa. Principiul lor cam asa : sa emita o factura sa zicem in data de 2 a fiecarei luni iar sadenta sa ti-o puna tot in doi. Ei iti vor trimite factura prin posta iar aceasta va dura o vesnicie, ca sa poata sa te penalizeze!
Inclin sa cred ca ei doresc sa-ti ia masina sa-si pota recupra ei taxa de prima imatriculare.
Nu pot sa-ti dau mai multe date despre recuperarea taxei , dar acuma suntem in curs documetatie la o firma care are doua leasinguri si a platit taxele de inmatiriculare anul trecut una si anul acesta inca una si va depune o cerere ptr recuperarea taxei.,practic va fi taxa de poluare, se va face un recalcul iar diferenta o vei primi inapoi.Pe masura ce o sa stiu mai multe date te voi informa daca vei fi interesat!
Mult succes si nu te lasa calcat in picioare! sa ai in vedere in final solutionarea problemi tale , evita sa te certi !
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2008
teleptean, utilizator
Corect cee ce imi spui tu ... doar ca eu am scadentarul si platesc dupa el. In afara de rate si casco mai apar facturi ce nu sunt cuprinse in scadentar si pe care nici nu mi le trimit : amenzi de circulatie!!! taxa inmatriculare! samd.

In fiecare luna eu solicit facturile de la ei iar ei imi trimi doar cele de rate. Ieri am cerut o fisa si ma trezesc ca am o factura neachitata din decembrie 2007 in valoare de 2970 ... cica ar fi amenda de 2500 ron si au mai pus ei TVA si au facturat-o la mine! SIncer nici nush despre ce e vorba insa astept sa vad. Ideea e ca apar eu cu debit si nici macar nu stiu de el!

Asta e problema mea.
Ce fel de amenda de care tu nici nu stii? Ar trebui sa existe si un proces verbal nu? uita-te pe factura daca scrie asa.
solicita si tu o copie a procesului verbal, altfel nu poate fi vorba de amenda sau este vorba vezi aliniatul doi.... Este adevarat ca pana nu intra in proprietatea ta masina , amenzile le vin lor ca ei sunt proprietarii masinii, dar tu trebuie sa fii instiintat ca doar numai tu ai utilizat masina si in mod normal ar fi trebuit sa stii macar.
Am mai auzit un lucru dar sper sa nu fie cazul tau! Sunt radare amplasate in tara iar amenda iti vine acasa peste un timp oarecare cu penalizari evident; faptul ca tu inca nu esti proprIetarul s-a facut ca amenzile au mers catre RCI LEASING , el fiind deodata proprietarul masinii! iar ei ar fi actionat in consecinta si bineinteles ca ti-au umflat factura.
Taxa de inmatriculare vine la toti care au leasinguri;! si la firma de care iti aminteam i-a venit taxa de prima inmatriculare pe care a platit-o dar aceasta se va recalcula, fii atent sa-ti cauti facturile originale si platile ca vei avea nevoie de ele ca sa-ti poti recupera o parte din taxe.
Da asa e cu leasingurile astea dar n-ai ce face. Trebuie sa scapi cat mai repede de el si gata!
Mult succes iti doresc in rezolvarea problemelor tale!
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2008
teleptean, utilizator
Le-am trimis o solicitare de proces verbal. Mie mi se pare ff mare amenda si dincolo de una alta nu e normal sa ma anunte dupa 6 luni ca tre sa o platesc. Nu de alta dar poate chiar nu o merit, nu? Deunazi masina a fost oprita de un agent de politie si voia sa ia certificatul pt ca nu aveam rovignieta insa de pe 21 pe 31 Ministerul Transporturilor a oprit controalele si sanctiunile aferente. M-a sunat soferul si a trebuit sa il conving io pe nenea cu sapca pe cap din Vaslui ca tre sa isi vada de treaba.

Ideea era: cum fac sa imi parvina facturile de la ei? Nu e problema numai de plata dar si una de TVA / impozite, etc. Adik daca aduni 7000 ron (taxa prima inmatriculare) + 2900 ron (amenda) + 1600 (nu mai stiu ce prostii) treci de suta si rezulta un TVA de vreo 1700 RON si impozit de 1600 ron (cu minus) care acu nu stiu cum le voi inregistra la mine (in sensul contabilitatii).

Chiar nu nici un mod de a-i obliga sa imi trimita facturile?
Chiar nu nici un mod de a-i obliga sa imi trimita facturile?

Ai putea sa-i obligi daca acest lucru ar fi mentionat expres in contractul pe care l-ai semnat la inceput! Undeva ai mentionat si adresa la care sa-ti vina facturile; nu cumva ai mentionat o alta adresa? Sunt totusi unele" firme dragute" de leasing care trimit facturile si prin fax, si periodic sa primesti o situatie a facturilor emise de catre ei pe care le-ai achitat( si evenentualele restante) mi se pare foarte rezonabil asa!

Daca ai primit factura de 1600 ron (cu minus) s-ar putea ca acesta suma se va scadea din ratele(sumele) viitoare pe care le datorezi la RCI Leasing , oricum va fi scazuta din sumele pe care le datorezi care RCI Leasing. Iar in sensul conatbilitatii este simplu , se inregistreaza toate facturile de leasing, numai ca unele cheltuieli sunt deductibile iar altele nu. De exemplu amenda de 2900 ron nu este deductibila la calculul impozitului pe profit;( banuiesc ca ai factura pe amenda)
Este bine sa-ti faci copii de pe toate platile si facturile pe care le ai si sa le pui intr-un dosar separat, impreuna cu contractul si scadentarul; pana la urma o vei lamuri cu facturile astea surpriza. Studiaza bine contractul caci la semnare nu cred ca ti-au dat timp sa-l citesi si vezi fiecare amanunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare contract leasing lumi71 lumi71 Buna ziua In martie 2007 am achizitionat un autoturism nou in leasing pe persoana fizica, pentru care am achitat ulterior inscrierii in circulatie a ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Diferente de curs valutar leasing financial dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am prima achizitie de autoturism in leasing financiar de la RCI-Leasing. Prima factura cu avans si comision a fost ok. A doua factura se prezinta ... (vezi toată discuția)