avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prima inmatriculare contract leasing
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prima inmatriculare contract leasing

Buna ziua
In martie 2007 am achizitionat un autoturism nou in leasing pe persoana fizica, pentru care am achitat ulterior inscrierii in circulatie a autoturismului o factura de vreo 700 ron prima inmatriculare.
In martie 2008 am achizitionat un autoturism nou, in leasing pe firma, pentru care am platit imediat o factura de aprox tot 700 ron tot prima inmatriculare.
Desi stiu ca am dreptul recuperarii acestor sume, firmele de leasing (Porsche Leasing si RCI Leasing) ma trimit la plimbare de fiecare data cand ii intreb. Ce demersuri oficiale sa intreprinf pentru a-mi obtine banii acestia pe care oricum nu trebuia sa ii platesc?
:((

Multumesc tuturor consilierilor care incearca sa ma ajute pe mine si pe altiii (sute sau poate mii la numar, aflati in situatia mea)
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 17:26, 4 Decembrie 2008
Cred ca e vorba de a se cere restituirea TVA sau a penalitatilor de intarziere pt aceasta taxa (daca au fost pretinse de firma si achitate de utilizator), nu a taxei in sine... Chiar daca firma de leasing nu a procedat tocmai corect pretinzand clientilor sa achite aceasta taxa (clientii fiind, practic, doar utilizatori ai masinii respective, nu proprietari), nu poate pretinde sa fie platite sume aferente TVA (taxa la taxa) si nu poate impune penalitati de intarziere pt aceasta taxa (numita azi „de poluare)... C.fiscal prevede ca proprietarul tb sa achite ac taxa.
Aceasta taxa ar putea fi recuperata in instanta (daca utilizatorul nu opteaza sa devina proprietar al masinii la terminarea ratelor si firma nu vrea sa restituie taxa).
Utilizatorul poate fi obligat de lege sa plateasca taxa de prima inmatriculare (de poluare) doar daca la finalul contractului de leasing isi manifesta optiunea de a cumpara masina, atunci fiind momentul cand acesta ar deveni proprietar al masinii.
Altfel spus: daca la sfarsitul contractului nu va manifestati dorinta sa deveniti proprietar al masinii firma de leasing ar trebui sa va restituie aceasta taxa.
Va puteti interesa la Garda Financiara si/sau la Finante... despre practica in asemenea cazuri...
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator
am un autoturism cumparat in leasing din anul 2005 pe,persoana fizica. daca la terminarea ratelor se plateste taxa de prima inmatriculare? rog un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare aleodor27 aleodor27 Pentru un auto. luat in leasing in noiembrie 2011 cine plateste taxa de poluare, utilizatorul sau proprietarul, daca se mai plateste? (vezi toată discuția)
Numere provizorii, leasing, timbru de mediu ??? ContSters64341 ContSters64341 Buna ziua, Am un contract de leasing care a ajuns la final , trebuie sa trimit certificatul firmei de leasing pentru a pune o stampila si a intra posesia ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)