va rog ajutati-ma am mare nevoie
mi-am vandut casa ca sa platesc unele datorii la banci ale noastre si ale socriilor lasati singuri si plini de datorii de catre fratele sotului care a plecat cu chirie facand mare scandal .Din mila pentru socrii m-am mutat cu ei si am facut vanzare cumparare in care eu am specificat pentru siguranta lor o clauza in care am grija de ei.Acum fiul ratacitor nu mai are unde sa stea ,ei au jurat ca nu-l maio primesc , am bagat toti bani in casa sa o renovez .Totul ce e frumos dureaza putin si in 3 luni in care le-am dat tot .acum ma dau afara si fac scandal sa-l aduca pe baiatul lor inapoi .Ce sa fac ajutati-ma ?
:((
Buna ziua !
In masura in care nu ajungeti la un acord singura varianta va ramane instanta de judecata , prin intermediul careia veti recupera sumele investite ( trebuie sa aveti probe ) . Probabil ca socrii vor incerca sa anuleze in instanta actul de vanzare-cumparare incheiat , atentie mare ! Ar fi indicat sa va angajati aparator .
va multumesc pentru raspuns.Au acest drept chiar de este contract de vanzare cumparare ? iar eu nu pot sa fac nimic ,iar daca vreau sa o vand imi trebuie semnatura lor dincauza clauzei?
Eu cred ca anularea contractului este greu sa obtina nimenuia, deoarece dv poate sa isi zic ce renovarea o ai facut cu bani incasat din vanzarea casei dv, si ce ei au bagat bani la renovarea, sau ce bani de la renovarea (precum plata datoriile) este contraprestatia vanzare cumparare facuta catre dv si sotului dv. La notar ei au zis ce a primit-o bani (dar este o clauza de stil obligata si nu o declaratia firme, cu tot ce poate sa zic ca o a primit si bani a ramas in administrarea voua). Fratele poate sa va faca scandal dar nu poate fac nimica (de aia face scandal), si cu tot ce trebuie mare atentia, judecatoria poate sa stabileasca ce voi ati platit datoriile, si renovarea ca pretul casei. Clauza de intretinere trebuie sa se respecte, dar nu este un uzufructul prin care socri poate sa va obliga sa vina fratelui ratacitor. Voi sunteti proprietari si usufructuari cu clauza de intretinere. Pana sa se rezolv problema voi aveti pozitia de posesor si nimenuia poate sa schimb aceste lucru pana pronuntarea unei sentinta defintiva si irevocabila, ce insist e dificil cu dovezile pe care le aveti sa o pronunte niciun judecator.
Doamna,
Ca sa primiti un raspuns competent, trebuie sa incercati sa fiti mai clara: ce intelegeti prin "am specificat pentru siguranta lor o clauza in care am grija de ei"? Luati-va contractul, recititi-l , vedeti exact ce prevede contractul si reveniti cu amanunte. Abia apoi, in functie de situatie, cineva ca poate spune daca e cazul sa va ingrijorati sau nu. Ori, contactati imediat un avocat ori un notar. Consultatiile notariale sunt foarte ieftine (50 lei/ora) si sigur aveti unul prin preajma.