avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. Cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''?

Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura soacrei?casa socrului este mostenire din partea parintilor lui.si cum ar trebui sa facem contractul incat nimeni sa nu mai poata strica dupa moartea socrului sau cat este si in viata.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Dacă soțul este copil unic nu aveți de ce sa va faceți probleme cu alții.
Nu este nevoie de soacra, casa fiind bun propriu al socrului din moștenire. Tatăl soțului poate face donatie copilului, nu este obligat sa va doneze și dvs.
Soțul mai are un frate dar el nu dorește nimic.nu vrea nimic.si in cazul in care casa e pe soțul si soacra vrea sa divorteze de socru si vrea o parte din ce o renovat ei il poate ataca pe sot casa deja fiind a soțului meu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soacra nu are niciun drept adora casei soțului, casa fiind bun propriu al acestuia deoarece provine din moștenire. Numai fratele poate avea pretenții dacă ii este afectata rezerva succesorala. Adică dacă părinții nu au alte bunuri din care sa ii lase moștenire poate ataca donatia. Se poate face un contract de v/c dar trebuie sa plătiți suma pentru a nu fi considerata donatie deghizata.
Donatia se poate ataca atat de frate cat si de mostenitorii lui daca are. sau ii va avea.. Daca socrul ii doneaza sotului casa , d -voastra nu aveti nici un drept in caz de partaj, Prin contract de vanzare cumparare deveniti si d-voastra proprietar .
Iar prin contractul de vanzare cumpărare tr pusi bani intr*un cont p numele socrului nu?si trebuie lăsați o anumită durate de zile?Iar at asa soacra nu mai are nici un drept sa ceara o despăgubire pe ce a facut ea si socrul cand casa e pe numele soțului?

Alte discuții în legătură

Succesiune liluca liluca Buna ziua, Socrul meu a decedat anul acesta, soacra mea traieste si urmeaza sa faca succesiunea,are doi copii respectiv pe sotul meu si inca o fata,locuieste ... (vezi toată discuția)
Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ... Alyy20002 Alyy20002 Bună seara , rog să mă ajutați , acum mulți ani socrul meu ia donat fratelui său jumate din casă și din curtea de la țară , in actele de propietar ... (vezi toată discuția)
Act de donatie pt un teren angelica82 angelica82 Imi cer scuze.Reiau.Proprietara acestui teren este soacra mea ,acesta fiid mostenire de la parintii ei.(mentionez ca un parinte a decedat si unul este ... (vezi toată discuția)